Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΔΑΚ – ΔΗΣΥΜ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΔΑΚ – ΔΗΣΥΜ

Σχετικά με τα παιχνίδια των επαγγελματιών συνδικαλιστών και εργατοπατέρων της Ηγετικής Ομάδας της Αριστερής Αγωνιστικής Συσπείρωσης

Η προσπάθεια απαξίωσης της ΕΜΔΥΔΑΣ συνεχίζεται και μάλιστα κλιμακώνεται από μια μικρή μερίδα συναδέλφων με επικεφαλής την Αριστερή Αγωνιστική Συσπείρωση Μηχανικών Δημοσίου, που δυστυχώς ακολούθησε και η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα.

Την Πέμπτη 26.9.2024 στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είχε προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής.

Σε σύνολο 3150 περίπου μελών, πέρασαν περίπου 315 (δηλ. μόλις το 10%!), λίγο παραπάνω από τους μισούς σχεδόν από τους 520 που απαιτούνται για την ύπαρξη σχετικής απαρτίας, όπως προβλέπει το καταστατικό της Ένωσης μας. Αυθαίρετα και με μεθόδους που χρησιμοποιούνται από άλλα καθεστώτα και άλλες εποχές, ελήφθησαν αποφάσεις από 150 περίπου συναδέλφους για την διεξαγωγή των εκλογών στις 31.10.2024. Τον Διοικητικό Απολογισμό ψήφισαν μόλις 106 συνάδελφοι, ενώ βρέθηκαν στην κάλπη 117 ψηφοδέλτια! Αλήθεια πως καταφέρατε ενώ ψήφισαν 106 συνάδελφοι να υπάρξουν 117 ψηφοδέλτια στην κάλπη; Αλήθεια μια συγκέντρωση συναδέλφων, πως την βαφτίζετε Γενική Συνέλευση και λαμβάνετε αποφάσεις κατά το δοκούν;

Καταγγέλλουμε τη δόλια μεθόδευση των αρχαιρεσιών χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες με σκοπό την μικρή συμμετοχή συναδέλφων στην εκλογική διαδικασία.

Επειδή ποτέ δεν είναι αργά, γιατί αν εφαρμοστούν οι παραπάνω μεθοδεύσεις θα ντρέπεται και η Ντροπή και ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι θα μας γυρίσουν την πλάτη, καλούμε όλους και ιδιαίτερα τις παρατάξεις να πάρουν θέση, και να προχωρήσουμε ενωτικά στις εκλογές για μια ΕΜΔΥΔΑΣ πιο Μαζική, Δημοκρατική, Αγωνιστική & Αποτελεσματική.

Καταγγέλλουμε τα όσα έγιναν και καλούμε τον Πρόεδρο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ ως Πρόεδρο του Δευτεροβάθμιου Οργάνου να πάρει άμεσα θέση για τα λυπηρά γεγονότα, που δυσφημίζουν την Ένωσή μας.

Η Πρωτοβάθμια ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ είναι πρώτη σε μαζικότητα Ένωση και το θέμα είναι μεγάλης σημασίας, αφού καταγγέλλονται στοιχεία αντιδημοκρατικών & πραξικοπηματικών ενεργειών από μια μερίδα συναδέλφων.

Καλούμε ενωτικά όλους τους συναδέλφους και τις Παρατάξεις, να ακολουθήσουμε τις καταστατικές διαδικασίες.

Στην κρίσιμη εποχή που διανύουμε η ΕΜΔΥΔΑΣ χρειάζεται να συνεχίσει ομαλά την ιστορική της πορεία και για το λόγο αυτό απαιτείται άμεσα ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου