Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επιτέλους η ατιμωρησία στη χώρα μας πρέπει να τελειώσει. Ήρθε η ώρα η δικαιοσύνη να τιμωρήσει με τον πιο αυστηρό τρόπο και να επιβάλλει τις μέγιστες ποινές σε όσους και όσες χρησιμοποιήσαν τις θέσεις υπηρεσίας δημοσίου συμφέροντος, για να εκβιάσουν επιχειρηματίες και να χρηματιστούν.

Το σύνθημα μας στη δημόσια διοίκηση είναι ένα και μοναδικό: Όσοι υπηρετούν σε αυτή, να εφαρμόζουν τις αρχές της χρηστής διοίκησης και μόνο.

Δυστυχώς ορισμένοι συνδικαλιστές έχουν προ πολλού πάψει να εκπροσωπούν εργαζόμενους και επιθυμούν διακαώς να αναλάβουν το ρόλο του συνδιαχειριστή, σε πολλές περιπτώσεις με τις ηγεσίες των φορέων τους. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Δεν θέλουμε έναν συνδικαλισμό που προωθεί τα ατομικά και επιμέρους συμφέροντα και όχι αυτά ενός ολόκληρου κλάδου. Που χάνει την επαφή με το ίδιο του το επάγγελμα που φωνάζει ότι υπερασπίζεται. Που έχει ως σκοπό μόνο την ικανοποίηση των κομματικών διαταγών που λαμβάνει ακόμα και όταν αυτές είναι αποκομμένες από την πραγματικότητα. Που δεν συζητά αλλά μόνο φωνάζει και ουρλιάζει και απειλεί. Που τελικά δεν τιμωρεί κανέναν από όσους απειλεί αλλά μόνο τους πολίτες που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες. Δεν μπορούν οι λίγοι επίορκοι ψευτοσυνδικαλιστές να σπιλώνουν το σύνολο των συνδικαλιστών και των εργαζομένων δημοσίων υπαλλήλων

Στην περίπτωση της εγκληματικής ομάδας που εκβίαζε επιχειρηματίες, αργηχός της εγκληματικής οργάνωσης δεν ήταν δημόσιος υπάλληλος. Όμως μια μικρή ομάδα δημοσίων υπαλλήλων, που εργάζονται τόσο στο Δήμο Αθηναίων, στην Περιφέρεια Αττικής όσο και στο Υπουργείο Πολιτισμού, χωρίς καμία ντροπή δημιούργησαν εγκληματική οργάνωση εκβιάζοντας. Ασφαλώς υπεύθυνοι δεν είναι μόνο οι δωρολήπτες αλλά και οι δωροδοκούντες επιχειρηματίες. Οι εγκληματικές ενέργειες βαρύνουν το ίδιο και εκείνους. Κανένας όμως δεν μιλάει με αποτέλεσμα τυχόν παράνομες επιχειρήσεις να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Ζητάμε η δικαιοσύνη να ερευνήσει μέχρι τέλους τις σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης, που από ότι πληροφορούμαστε από τα Μ.Μ.Ε, υπάρχουν και με πολιτικά κέντρα της εξουσίας. Ζητούμε μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου