Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Η κυβέρνηση επιτίθεται με έφεση στην δίκαιη απόφαση για συνέχιση της απεργίας - αποχής


Δεν πέρασαν ούτε 48 ώρες και η κυβέρνηση προσφεύγει στο εφετείο για να κηρύξει την απεργία – αποχή μας παράνομη. Μάλιστα με κατεπείγουσα διαδικασία και σε χρόνο ρεκόρ η έφεση θα εκδικαστεί την 31η Ιανουαρίου.

Η Θέμις πολύ σωστά έκρινε νόμιμη την απεργία μας αποχή, σύμφωνα με το σκεπτικό της, αλλά η κυβέρνηση με μια επιθετικότητα – γιατί άραγε; - επιμένει να την κηρύξει παράνομη.

Γιατί άραγε τόσο μένος και επιμονή από την κυβέρνηση, όταν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Δήμαρχοι, μιας και οι Υπηρεσίες Δόμησης (ΥΔΟΜ) υπάγονται στους Δήμους, δεν προσέφυγαν και δεν θα ήθελαν να προσφύγει κανείς για να ακυρωθεί ο δίκαιος αγώνας μας, αλλά αντιθέτως έχουμε την συμπαράστασή τους.

Γιατί η κυβέρνηση επιτίθεται στους συναδέλφους μας, ενώ ακόμα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί που συντάσσουν τις μελέτες και μαζί με τους συναφέλφους των υπηρεσιών εκδίδουν τις οικοδομικές άδειες, με απόφαση τους συμπαραστέκονται στον δίκαιο μας αγώνα (ΣΑΔΑΣ, ΤΕΕ κτλπ).

Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαλέσει τους επισπεύδοντες της έφεσης υπουργούς, να αποσύρουν την έφεση άμεσα. Μόνο έτσι η κυβέρνηση θα αποδείξει ότι σέβεται τις αρχές που πρέπει να διέπουν ένα κράτος δικαίου αλλά και την δίκαιη απόφαση του πρωτοδικείου που κήρυξε την απεργία - αποχή νόμιμη.

Δεν υπάρχει άλλη λύση. Η απόσυρση της έφεσης και η συνέχιση της δίκαιης κινητοποίησης των εργαζομένων στις ΥΔΟΜ που ολοκληρώνεται στις 13 Φεβρουαρίου, είναι μονόδρομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου