Κυριακή 22 Μαΐου 2022

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΔΑΚ – ΔΗΣΥΜ

Η Παράταξη μας ΕΔΑΚ – ΔΗΣΥΜ δεν αυτοπροσδιορίζεται, ούτε αυτοθαυμάζεται ως προοδευτική, αλλά είναι. Είναι με τις θέσεις και τις πράξεις της συνέχεια της ιστορικής ΠΑΣΚ, της Παράταξης που ως πρώτη δύναμη στην ΕΜΔΥΔΑΣ κατάφερε μισθολογικά και θεσμικά ν’ αναβαθμίσει το Διπλωματούχο Μηχανικό του Δημοσίου όσο καμία άλλη Παράταξη. Οι Μηχανικοί του Δημοσίου δεν ξεχνούν ποια εποχή και από ποιόν εισέπραξαν το γενναίο επίδομα του 6 τοις χιλίοις. Δεν ξεχνούν πότε εισέπραξαν το υψηλό επίδομα του 7 τοις χιλίοις. Δεν ξεχνούν τη θεσμική τους κατοχύρωση όποτε ως μηχανικοί του Δημοσίου πραγματικοί μηχανικοί συνέτασσαν μελέτες, πραγματοποιούσαν επιβλέψεις έργων, είχαν ουσιαστικό ρόλο στις Πολεοδομίες, αλλά και στις υπόλοιπες Υπηρεσίες όπου υπηρετούσαν. Δεν ξεχνούν τα πανελλαδικά σεμινάρια επιμόρφωσης της ΕΜΔΥΔΑΣ σε συνεργασία με το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Δεν ξεχνούν ότι η Παράταξη μας αγωνίστηκε και κράτησε το ΤΣΜΕΔΕ αυτόνομο με αποτέλεσμα οι Μηχανικοί να απολαμβάνουν περίθαλψης νοσοκομειακής άριστης ποιότητας σε μονόκλινα δωμάτια. Δεν ξεχνούν την εποχή των γενναίων συντάξεων του ΤΣΜΕΔΕ. Δεν ξεχνούν τη πρωτοβουλία και την πραγματοποίηση του 1ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου των Μηχανικών του Δημοσίου, των χωρών της Ευρωζώνης με στόχο την αναβάθμιση ιδιαίτερα των Ελλήνων Διπλωματούχων Μηχανικών και τη θεσμοθέτηση του Μισθολογίου και Βαθμολογίου των Διπλ. Μηχανικών του Δημοσίου & της Αυτοδιοίκησης.

Δυστυχώς σήμερα οι αριστεριστές της ΕΜΔΥΔΑΣ μας κουνάνε το δάκτυλο τους και μας εγκαλούν. Στα πλαίσια του λαϊκισμού, της ισοπέδωσης, της λογικής όλοι το ίδιο στομάχι έχουμε, τάχθηκαν απέναντι και θεώρησαν τα δίκαια παραπάνω αιτήματα μας ως casus bely διακηρύσσοντας και τελικά πετυχαίνοντας συνεπικουρούμενοι και από άλλους ομοιδεάτες τους να εγκλωβίσουν τους Διπλ. Μηχανικούς του Δημοσίου στο περίφημο ενιαίο μισθολόγιο και να φθάσουν στο σημείο να καταργήσουν το ΤΣΜΕΔΕ, δώρο στη κυβερνητική πολιτική φτιάχνοντας το καταστροφικό για τους μηχανικούς ΕΦΚΑ. Τα παραπάνω σοβαρά θέματα αποτελούν λήθη για τους αριστεριστές της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Δεν μπορούσε να γίνει και διαφορετικά αφού κυριαρχεί η ιδεολογία και πρακτική του σοφού βιβλίου που γράφτηκε το 1920 και είναι ιδιαίτερα επίκαιρο στη περίπτωση μας «αριστερισμός παιδική αρρώστια». Εμφανίζονται οι «φίλοι» μας ως πιστοί ακόλουθοι της επαναστατικής διαδικασίας ανατροπής του καπιταλισμού με αντιεξουσιαστικές κυρίως απόψεις.

Έτσι εμφανίστηκαν και στο σημείο του τελευταίου νόμου που αναφέρεται στις υβριδικές εκλογικές διαδικασίες. Όμως τέτοιες υπερεπαναστατικές τάσεις και πράξεις δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της ύπαρξης φαινομένων επιπολαιότητας και πολιτικής ανωριμότητας. Τέτοιες πράξεις υποτιμούν τους νόμους κίνησης των ανθρώπινων κοινωνιών – της κοινωνικής εξέλιξης. Υποτιμούν το βαθμό ωρίμανσης της συνείδησης των εργαζομένων. Δεν βλέπουν ενδιάμεσα στάδια στην εξέλιξη. Καταδικάζουν κάθε συμβιβασμό. Ακόμη και αν για λόγους τακτικής ορισμένοι ελιγμοί είναι αναγκαίοι. Είναι η παιδική αρρώστια λοιπόν που εμφανίζεται σε άτομα με έλλειψη κοινωνικής και πολιτικής πείρας. Χαρακτηρίζεται από αφέλεια και παρορμητισμό για απευθείας επίτευξη του στόχου, χωρίς τα αναγκαία ενδιάμεσα στάδια προετοιμασίας. Αποδυναμώνουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στα συνδικάτα. Αντικειμενικά αποτελούν ένα οπορτουνιστικό ρεύμα που διευκολύνει τα σχέδια τής άρχουσας τάξης.

Αυτοί λοιπόν με επίκληση του γενικού κανονισμού προστασίας προσωπικών δεδομένων και την προστασία των περοσωπικών δεδομένων των συναδέλφων μηχανικών για να αποφύγουν τις ηλεκτρονικές εκλογές, είναι οι ίδιοι που σήμερα αδιαφορούν για τα προσωπικά δεδομένα των συναδέλφων και χρησιμοποιούν τα email τους από το Μητρώο Μελών για να τους αποστέλλουν ενημερώσεις, χωρίς να έχει δοθεί καμία συγκατάθεση για τις παρατάξεις, αλλά μόνο στην ΕΜΔΥΔΑΣ, παραβιάζοντας και τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου για ισότιμη ενημέρωση. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας να αποσταλλούν οι θέσεις των παρατάξεων από την ΕΜΔΥΔΑΣ σε όλα τα μέλη αυτό συνέβη μόλις χθές, φυσικά για ευνόητους λόγους.

Τακτικά και άμεσα η πολιτική τους μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην δράση ακόμη και την ύπαρξη των συνδικαλιστικών Οργάνων. Στη προκειμένη περίπτωση δεν είναι αφελείς οι συνάδελφοι Εφοριακοί οι οποίοι υποστηρίζουν και αυτοί την εφαρμογή του νόμου στις εκλογικές διαδικασίες γιατί δεν θέλουν να κινδυνεύσουν τη συνέχιση χορήγησης του επιδόματος που λαμβάνουν.

Χαράζουμε ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ. Ψηφίζουμε ΕΔΑΚ – ΔΗΣΥΜ.

ΕΔΑΚ - ΔΗΣΥΜ ΕΜΔΥΔΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου