Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

Τα παιχνίδια των επαγγελματιών συνδικαλιστών και εργατοπατέρων των παρατάξεων της Αριστερής Συσπείρωσης και της Δημοσιοϋπαλλικής Ενότητας ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής συνεχίζονται.

Επισημαίνουμε:

Η εφορευτική επιτροπή εκπροσωπεί αριθμητικά την σύνθεση/δύναμη του διοικητικού συμβουλίου. Η Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης δεν περιελάμβανε την ύπαρξη εκπροσώπου από την Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία, δεδομένου ότι δεν είχε δοθεί λόγω ανωτέρας βίας μέλους της εφορευτικής από την εν λόγω παράταξη. Όμως είχε συμφωνηθεί ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δινόταν το μέλος και θα αντικαθιστούσε ένα μέλος από την Αριστερή Συσπείρωση, που είχε δηλωθεί επιπλέον όπως και έγινε αμέσως μετά την πρώτη συνεδρίαση της εφορευτικής επιτροπής.

Στις 6.5.2022 συνεδρίασε η εφορευτική επιτροπή με νόμιμη και πλήρη σύνθεση και έλαβε αποφάσεις μεταξύ των οποίων και η διεξαγωγή των εκλογών στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής αρνήθηκε να υλοποιήσει την απόφαση και να εκδώσει σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση των εκλογέων, (παρά την παρότρυνση και του Προέδρου της Π.Ο ΕΜΔΥΔΑΣ Δημήτρη Πετρόπουλου).

Τα 5 από τα 11 μέλη της εφορευτικής επιτροπής (που ανήκουν στις δύο παραπάνω αναφερόμενες Παρατάξεις) καλούν σε συνεδρίαση την εφορευτική επιτροπή για σήμερα και ώρα 17:00, παρά το γεγονός αρκετά μέλη δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν επειδή βρίσκονται σε υπηρεσιακή εκτός έδρας μετακίνηση.

Θέλουμε να κάνουμε σαφές ότι είμαστε μάχιμοι Μηχανικοί και όχι επαγγελματίες συνδικαλιστές και εργατοπατέρες που ζούμε από το συνδικαλισμό για το συνδικαλισμό. Η εφορευτική επιτροπή θα πρέπει να συνεδριάζει σε χρόνο που θα επιτρέπουν τα υπηρεσιακά καθήκοντα των μελών και όχι όταν βολεύει τις μειοψηφίες για να ληφθούν αποφάσεις που δεν εκφράζουν την πλειοψηφία.

Ας αποφασίσουμε λοιπόν : Θέλουμε έναν τέτοιο συνδικαλισμό; Που προωθεί τα ατομικά και επιμέρους συμφέροντα και όχι αυτά ενός ολόκληρου κλάδου; Που χάνει την επαφή με το ίδιο του το επάγγελμα που φωνάζει ότι υπερασπίζεται; Που έχει ως σκοπό μόνο την ικανοποίηση των κομματικών διαταγών που λαμβάνει ακόμα και όταν αυτές είναι αποκομμένες από την πραγματικότητα; Που δεν συζητά αλλά μόνο φωνάζει και ουρλιάζει και απειλεί; Που τελικά δεν τιμωρεί κανέναν από όσους απειλεί αλλά μόνο τους πολίτες που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του;

Καλούμε ενωτικά όλους τους συναδέλφους και τις Παρατάξεις. Στην κρίσιμη εποχή που διανύουμε η ΕΜΔΥΔΑΣ χρειάζεται να συνεχίσει ομαλά την ιστορική της πορεία και για το λόγο αυτό απαιτείται μια ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου