Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι αρχαιρεσίες στην ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την εκλογή αντιπροσώπων για το προσεχές συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΜΔΥΔΑΣ. Οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί του Δημοσίου στις χθεσινές εκλογές έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Αύξησαν το ποσοστό συμμετοχής σε επίπεδο που δεν εμφανίζεται εύκολα σε αντίστοιχους επιστημονικούς φορείς. Η αυξημένη συμμετοχή οφείλεται στην όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Οι συνάδελφοι με την συμμετοχή τους ζητούν αλληλεγγύη και στήριξη. Ζητούν οι εκπρόσωποι τους να είναι πιο αποφασιστικοί και αποτελεσματικοί στις διεκδικήσεις τους. Ζητούν να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας για τα λάθη που κάναμε και να συνεχίσουμε τον ΑΓΩΝΑ για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που χρονίζουν.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στην παράταξη μας, την Ενωτική Δημοκρατική Ανεξάρτητή Κίνηση Διπλωματούχων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΕΔΑΚ). Η Παράταξη μας σημείωσε σημαντική άνοδο διπλασιάζοντας σχεδόν τις ψήφους που έλαβε στις προηγούμενες αρχαιρεσίες.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι θα συνεχίσουμε να προβάλουμε τις προτάσεις μας για αλλαγή πορείας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά τις πραγματικές ανάγκες που απασχολούν εμάς, τα παιδιά μας, τη χώρα και το λαό μας.

Θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την άμεση αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, των Τεχνικών Υπηρεσιών και των Διπλωματούχων Μηχανικών, για την μισθολογική μας αποκατάσταση, για ένα δίκαιο μισθολόγιο και ένα σωστό ασφαλιστικό σύστημα. Επιτέλους η Πολιτεία πρέπει να καταλάβει, να προγραμματίσει και να πραγματοποιήσει πολιτικές που οδηγούν τη χώρα σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη. Να καταλάβει ότι η κρίση δεν ξεπερνιέται όσο συνεχίζεται η ύφεση, όσο υπάρχει ανεργία, όσο υπάρχει αιμορραγία, ιδιαίτερα επιστημόνων προς το εξωτερικό, όσο δεν γίνονται επενδύσεις (Δημόσιες & Ιδιωτικές). Να αναγνωρίσει και να θεσμοθετήσει το ρόλο του Διπλωματούχου Μηχανικού που αξίζει στη Δημόσια Διοίκηση. Επιτέλους ο μηχανικός να γίνει ο μοχλός της ανάπτυξης, όπως συμβαίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες.

Με την ευκαιρία των αποτελεσμάτων να σας ενημερώσουμε ότι από την ΕΔΑΚ εκλέγονται:
  • Στην Πανελλήνια Ομοσπονδία: Τριανταφυλλοπούλου Πλουμίτσα, Ιωάννου Κώστας, Θεοτοκάτος Λεωνίδας, Αλευράς Ηλίας, Γιαννούτσος Αντώνης, Παπανδρέου Έλενα, Ρεμούνδου Σοφία και Σαλής Τάσος και Τσούνης Κώστας που ισοψήφησαν.

  • Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ εκλέγονται οι Πλουμίτσα Τριανταφυλλοπούλου και Κώστας Ιωάννου.
  • Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγεται η Τσαλίκη Τζούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου