Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ» ΤΗΣ ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ !!!

Συνάδελφοι/σσες, 
 
Στις 9-10-2012, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΜΔΥΔΑΣ-Αττικής. Η συνεδρίαση είχε οριστεί από το Προεδρείο για τις 9 π.μ. Όπως είναι σε όλους γνωστό, την ίδια ημέρα είχαμε ως Δ.Σ. προκηρύξει 2ωρη στάση εργασίας 8-10 π.μ. με «μπλοκάρισμα» 2 δημοπρασιών και την ίδια ημέρα είχε προκηρυχθεί από την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, στάση εργασίας 12-3 μ.μ. για την «υποδοχή» της κ. Μέρκελ. Τέλος, από 8/10/2012 είναι σε εφαρμογή η αποχή των Διπλ/χων Μηχανικών, σε εφαρμογή της απόφασης του ΤΕΕ.


1η παρατήρηση:
Την ίδια ώρα, που θα έπρεπε τα μέλη του Δ.Σ. της Αττικής να βρίσκονται στα μπλοκαρίσματα των δημοπρασιών, το Προεδρείο αποφάσισε ότι έπρεπε να βρισκόμαστε αλλού, αφήνοντας μόνους τους, τους συναδέλφους των υπηρεσιών. Ζητήσαμε την προηγούμενη ημέρα μεταφορά ημερομηνίας συνεδρίασης, αλλά το αίτημά μας, απορρίφθηκε. Ευτυχώς που φροντίσαμε τα μη εκλεγμένα στο Δ.Σ., μέλη της ΕΔΑΚ να είναι παρόντα στα μπλοκαρίσματα.

2η παρατήρηση:
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης και όταν συζητιόταν το θέμα της οργάνωσης της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ – ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗΣ διαμαρτυρίας της Δευτέρας 15-10-2012 (ΤΕΕ, ιδιώτες μηχανικοί, δημ. Υπάλληλοι μηχανικοί), όταν δηλώθηκε από την παράταξή μας, ότι με την κατάργηση από την κυβέρνηση, των κρατήσεων υπέρ ΤΕΕ, στην ουσία διαλύεται το ΤΕΕ, τότε ο Πρόεδρος κ. Πελεκάνος (Αγ. Συνεργασία που πρόσκειται πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ) έκανε την ακόλουθη απίστευτη δήλωση «δεν πειράζει καλύτερα να καταργηθεί». Στην έντονη διαμαρτυρία μας για την απαράδεκτη δήλωσή του και στην έκκλησή μας να ανακαλέσει, δήλωσε ότι είναι «προσωπική του άποψη».
3η παρατήρηση:
O δεξιός φιλοκυβερνητικός Αντιπρόεδρος του «αριστερού Προεδρείου» (βλέπε άρθρο του στην εφημερίδα ο Κόσμος του Σαββάτου, 29-9-2012) κατέθεσε στο Δ.Σ. την προηγούμενη ανακοίνωσή μας, με την οποία καυτηριάζαμε την αγαστή συνεργασία των τριών παρατάξεων για την εκλογή Προεδρείου. Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι η ανακοίνωσή μας είναι απαράδεκτη και ότι πρέπει να ανακαλέσουμε. Μας κάλεσε μάλιστα να μην χρησιμοποιούμε θαυμαστικά στις ανακοινώσεις μας !!!
Συνάδελφοι/σσες, 
  1. Τα μέλη του Δ.Σ. οφείλουν να πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, πόσο μάλλον σε αυτές που τα ίδια έχουν προκηρύξει. Το να συνεδριάζει το Δ.Σ. μέχρι το μεσημέρι, σε ημέρα και ώρα στάσης εργασίας & Πανελλήνιας κινητοποίησης όλων των συνδικαλιστικών φορέων, είναι για εμάς ανεπίτρεπτο.
  2. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ-Αττικής, οφείλει να εκφράζει τις απόψεις της πλειοψηφίας του Δ.Σ. Είναι Πρόεδρος όλων των διπλ/χων μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων της Αττικής, οι οποίοι είναι όλοι και μέλη του ΤΕΕ. Είναι απαράδεκτο να δηλώνει (έστω και ως προσωπική γνώμη), ότι συμφωνεί με τις «δεξιές» πολιτικές του κ. Στουρνάρα, ο οποίος θέλει να διαλύσει ένα ΤΕΕ, δυναμικό, αγωνιστικό και εναντιωμένο στην Τρόικα και τα μνημόνια. Είναι απαράδεκτο ο «αριστερός» Πρόεδρος να λέει τέτοια πράγματα.
  3. Η ΕΔΑΚ δεν δέχεται εντολές από κανέναν κ. Πελεκάνο. Αν ο κ. Πελεκάνος θέλει να υιοθετήσει τις απόψεις Στουρνάρα για κατάργηση του ΤΕΕ, να τις κρατήσει για τον εαυτό του. Τέτοιες απόψεις & πρακτικές εμείς θα συνεχίσουμε να τις καταδικάζουμε και με πολλά θαυμαστικά !!!
  4. Τέλος, όσο αφορά τη θλιβερή στάση και ανακοίνωση της Συσπείρωσης έχουμε να πούμε τα εξής:
  • Γνωρίζουμε τις αντιδράσεις από τους συναδέλφους ψηφοφόρους της Συσπείρωσης για τη στάση τους στη συγκρότηση του «αριστερού προεδρείου» της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Κατανοούμε το γιατί έχουν χάσει την ψυχραιμία τους, προσπαθώντας να πείσουν τους εαυτούς τους με ψέματα και λασπολογία προς την παράταξη μας. 
  • Να απαντήσουν στους συναδέλφους, γιατί δεν αναφέρουν ούτε μία φορά στην ανακοίνωση τους λέξεις αντίθεσης προς την κυβέρνηση που έχει επικεφαλής τον κ. Σαμαρά της Ν.Δ.
  • Η Συσπείρωση οφείλει επίσης να πάρει θέση για τις θέσεις που γράφτηκαν σε εφημερίδα και για την πρακτική του αντιπροέδρου στον Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ( η ανακοίνωση δεν λέει κουβέντα).
  • Η Συσπείρωση, ας αναφέρει έστω και μία θέση ή πράξη της ΠΑΣΚ ΕΜΔΥΔΑΣ, στα 26 της χρόνια, που να ήταν φιλοκυβερνητική, φιλοκομματική ή «προσδεμένη στο άρμα και εκλογικός στυλοβάτης του ΠΑΣΟΚ», όπως ψευδέστατα και ανυπόστατα ισχυρίζεται.
  • Ας μας πει η Συσπείρωση ποια προγραμματική συμφωνία έκανε με την ΔΚΜη για να καταλάβουν τις θέσεις (για τις οποίες δεν ενδιαφέρονται!!!) αντίστοιχα του Αντιπροέδρου και του Γεν. Γραμματέα στην ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Αθήνα, 10-10-2012

1 σχόλιο:

  1. Αν και δεν προσκειμαι σε καμμια απο τις παραταξεις του Προεδρειου, θεωρω φαιδρό να λεγεται οτι σε μια συνεδριαση Δ.Σ. δεν μπορει ο Προεδρος να λεει "προσωπικη αποψη"!

    Αν δεν μπορει ουτε καν στην συνεδριαση (που συνεδριαζει ΠΡΟ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ), που μπορει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή