Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


σύγχρονη
                      ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
                                            ΕΚΦΡΑΣΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΟΤΗΤΑ & ΑΓΩΝΑΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ & ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΟΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
ΤΩΝ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΚΜ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 

Αγαπητοί συνάδελφοι/σσες,

ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων έχει μια πολύχρονη ιστορία και μια μεγάλη πορεία, με ανηφόρες και κατηφόρες. Πέρασε δύσκολα και μαύρα χρόνια ιδιαίτερα την περίοδο της Δικτατορίας. Κατόρθωσε όμως να τα βγάλει πέρα και να κρατήσει ένα επίπεδο, να εφαρμόσει δημοκρατικές διαδικασίες και πάνω απ’ όλα να διαφυλάξει την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ του.

Σήμερα με την πολιτική που εφαρμόζεται διακυβεύεται η ύπαρξη μας, το μέλλον μας, ενώ έχει ακυρωθεί σε πολλές περιπτώσεις το Κράτος Δικαίου, το Σύνταγμα και η Εθνική μας Κυριαρχία.

Θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε και ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να συμμετέχουμε μαζικά και ενωτικά στις πολύμορφες κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει ομόφωνα το ΤΕΕ και οι Φορείς των Μηχανικών (Μελετητές, Εργοληπτικές Ενώσεις, ΕΜΔΥΔΑΣ, Κλαδικοί Σύλλογοι κλπ).

Είναι γνωστό, ότι τον τελευταίο καιρό ασκούνται έντονες πιέσεις από κυβερνητικούς παράγοντες και κύκλους της Ν.Δ., προκειμένου να διασπαστεί το μέτωπο μας. Γίνονται προσπάθειες με απώτερο στόχο – σκοπό, την αποσταθεροποίηση της Διοίκησης του ΤΕΕ, στην πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας του. Η Διοίκηση του ΤΕΕ έχει στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον κ. Στουρνάρα, επειδή είναι σταθερά ενάντια στο Μνημόνιο και στα ανάλγητα μέτρα της τρόικας – κυβέρνησης.

Κάποιες παρατάξεις δυστυχώς αντί ν’ ασχολούνται με την απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική που καταδικάζει τη χώρα και ξεπουλάει τα πάντα, επιλέγουν την παρούσα πολιτική και οικονομική συγκυρία, για να χτυπήσουν με γενικόλογη λασπολογία τον Πρόεδρο και τη Δ.Ε. του ΤΕΕ. Επιλέγουν την παρούσα χρονική περίοδο για να «χτυπήσουν» μορφές πάλης, που γνωρίζουν πόσο έχουν κοστίσει πολιτικά στην κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίο γεγονός, ότι η «απόφαση» των 6 από τα 15 μέλη του Δ.Σ. του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ της 23ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 για τον τερματισμό της αναστολής λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Συστήματος του ΤΕΕ, συμβαδίζει με την επιθυμία και τις πιέσεις της κυβέρνησης και της Ν.Δ.

Οι 6 συνάδελφοι που ψήφισαν την πρόταση της αναστολής (Δεσποτίδου, Κουρέτας, Αμπακούμκιν, Παπά από τη ΔΚΜ, Τζάρας & Φραντζή από την ΕΛΕΜ) θα πρέπει να γνώριζαν την Απόφαση του ΤΕΕ και του Διασυντονιστικού που είχε προηγηθεί της συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ, για συνέχιση και κλιμάκωση του συνόλου των πολύμορφων κινητοποιήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της παράτασης της αναστολής λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Συστήματος του ΤΕΕ.

Οι παραπάνω 6, όταν ψήφιζαν την αναστολή γνώριζαν ότι ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος είχε αποστείλει στις 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 επιστολή προς το ΤΕΕ, καλώντας να του γνωρίσει τους λόγους για τους οποίους διεκόπη η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής δικαιολογητικών ρυθμίσεως αυθαιρέτων, ζητώντας ταυτόχρονα τους υπεύθυνους με πλήρη στοιχεία διαχείρισης του εν λόγω πληροφοριακού συστήματος. Το αιτιολογικό του εγγράφου ήταν …… «η προφανής βλάβη στην Εθνική Οικονομία»……..

Είναι αντιληπτό, ότι κάθε κινητοποίηση προκαλεί πρόσκαιρες επιπτώσεις ανάλογες με του Φορέα που κινητοποιείται. Σήμερα, δεν υπάρχει κλάδος ή Φορέας στην Ελληνική κοινωνία που να μην αντιδρά σθεναρά στην ακολουθούμενη αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική – με πρόσκαιρες επιπτώσεις στην καθαριότητα, στη λειτουργία των νοσοκομείων, στην εκπαίδευση κλπ – όμως, είναι αυτή η ίδια η κυβερνητική πολιτική που αν συνεχιστεί προκαλεί την μόνιμη και μη αναστρέψιμη βλάβη στην Εθνική Οικονομία. Ακριβώς για τους λόγους αυτούς αλλά και για τη μη χριστή διαχείριση π.χ. των αποθεματικών του ασφαλιστικού μας Φορέα, το ΤΕΕ κάλεσε τον Εισαγγελέα Οικονομικού εγκλήματος να επέμβει εκεί που πραγματικά χρειάζεται.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε θα χρησιμοποιηθούν ως μαρτυρίες ορισμένες διαμαρτυρίες ταλαιπωρίας και μικρής καθυστέρησης σε κάποιους συναδέλφους που συνεπάγεται η αναστολή λειτουργίας του ΤΕΕ. Ούτε οι φόβοι να μας πάρουν πίσω κατακτήσεις του κλάδου.

Όμως είναι προκλητική η ανακοίνωση της «Απόφασης» των 6 του Δ.Σ. του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ αμέσως μετά τη σχεδόν Ομόφωνη (και πάλι μόνο 6 της ΔΚΜ και της ΕΛΕΜ καταψήφισαν) Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΑΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ της 24ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 για την παράταση της αναστολής λειτουργίας του ΤΕΕ συμπεριλαμβανομένης, χωρίς εξαίρεση και εκείνης της διακοπής της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών.

Καλούμε άμεσα την Πρόεδρο να συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ. ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ, προκειμένου να γίνει ορθή επανάληψη και να ληφθεί πραγματική Απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα. Ομοίως καλούμε την Πρόεδρο και όλα τα μέλη του Δ.Σ. να επανέλθουμε προκειμένου να διορθωθεί το σκέλος εκείνο που αναφέρεται στην αποτελεσματικότητα της αποχής των μελών του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ από Συμβούλια, Επιτροπές και Τεχνικές Εκπροσωπήσεις. Θα είναι πράγματι γραφικό και ταυτόχρονα προκλητικό να επιμείνει η ΔΚΜ και η ΕΛΕΜ ( Αρχιτεκτόνων) να μην απέχουν τα μέλη τους από τα παραπάνω Όργανα, όταν το σύνολο των υπολοίπων κλάδων των Διπλ. Μηχανικών, του ΤΕΕ, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των Αρχιτεκτόνων, ως μέλη του ΤΕΕ καλούνται ν’ απέχουν.

Εάν οι δύο παρατάξεις στα δύο παραπάνω θέματα επιμείνουν στη θέση τους, τότε θα αποδείξουν ότι δεν ήταν άγνοια ή λάθος τους, αλλά συνειδητή πράξη κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού, σε διατεταγμένη υπηρεσία μιας διασπαστικής και απεργοσπαστικής κίνησης.

Επίσης, θέλουμε να γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι ότι λίγους μήνες πριν, όταν στην Διοικούσα Επιτροπή (Δ.Ε.) του ΤΕΕ και στην Κ. Αντιπροσωπεία συζητιόταν το θέμα των μορφών πάλης, οι συνάδελφοι τότε του Προεδρείου της Δ.Ε. του ΤΕΕ Αλεξιάδης (ΔΚΜ) και Σεραφίδης (ΕΛΕΜ) – και οι δύο Αρχιτέκτονες μηχανικοί – πρότειναν με αυξημένο αγωνιστικό σθένος!! να κατεβεί ο διακόπτης του ΤΕΕ. Σήμερα βέβαια που οι καιροί άλλαξαν……, ο συνάδελφος Αλεξιάδης παραιτήθηκε από την Δ.Ε. του ΤΕΕ και δρα ως Γεν. Γραμματέας ΥΠΕΚΑ…….

Συνάδελφοι/σσες,

Μετά από τα παραπάνω καλούμε ως ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ όλους τους Αρχιτέκτονες να συμμετέχουν μαζικά και ενωτικά σ’ όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει Ομόφωνα το ΤΕΕ και οι Φορείς των Μηχανικών. Καλούμε τους συναδέλφους να τις περιφρουρήσουν & ν’ απομονώσουν κάθε διασπαστική & απεργοσπαστική κίνηση, καταγγέλλοντας τον κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό. Όποιος επιχειρήσει να εφαρμόσει αθέμιτες και αντιδημοκρατικές «αποφάσεις», που δε συνάδουν με την πολύχρονη και δημοκρατική ιστορία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων θα πρέπει να λάβει τη δέουσα απάντηση.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΟΧΗ & ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΠΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 & ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12:00MM ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΣΤΙΣ 7:00 ΜΜ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΣΑΚΝΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΛΙΩΚΑ & ΝΙΚΟ ΖΙΩΓΑΛΑ.


ΑΘΗΝΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου