Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ κας ΜΕΡΚΕΛ & Ο ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ

Γράφει ο Θανάσης Μπούμης,  Αρχιτέκτων Μηχανικός 

Η Γερμανίδα Καγκελάριος ήρθε, έδωσε αναπνοές στην καταρρέουσα κυβέρνηση Σαμαρά και απήλθε.

Αφού αναφέρθηκαν και οι δύο στο ματωμένο Ελληνικό λαό, αποφάσισαν να εφαρμοστούν όπως ακριβώς έχει συμφωνηθεί τα μέτρα του Μνημονίου, προκειμένου να προχωρήσει η εκταμίευση των 31,5 δις. Επίσης έκαναν έκκληση για να ψηφιστεί από την Βουλή το πακέτο των μέτρων.

Δεν μας είπαν βέβαια ο κ. Σαμαράς και η κα. Μέρκελ τι είπαν στη μεταξύ τους συζήτηση, που διήρκησε 2,5 ώρες.

Μαθαίνουμε ότι στην ατζέντα η κα. Μέρκελ έθεσε έξι θέματα: 
- το ενεργειακό
- το τραπεζιτικό
- τις ιδιωτικοποιήσεις
- το ξεπούλημα του Εθνικού πλούτου
- τις απολύσεις
- τη μεγάλη λίστα των μεγάλων φοροφυγάδων & μεγάλων καταθετών του εξωτερικού

Η κα. Μέρκελ έφυγε μάλλον με γεμάτο το καλάθι που μας έφερε άδειο. 
 
Και ενώ τα μέτρα πλήττουν βάρβαρα τους συνήθεις ύποπτους, δυστυχώς ήταν απογοητευτική η αποχή του κόσμου και ιδιαίτερα της νεολαίας – πλην ενός κομματικού χώρου – απ’ όσα διαδραματίζονται.

Δυστυχώς ο κάθε «ματωμένος» βρισκόμενος σχεδόν σε κατάσταση αναισθησίας, έχει κλειστεί στο «κουτάκι» του και πολλές φορές καμαρώνει δείχνοντας να μην τον νοιάζει τίποτα, αφού τίποτα δεν αλλάζει. Εάν συνεχίσει ο καθένας να βρίσκεται σε κατάσταση εντατικής, τότε η κυβέρνηση και η τρόικα θα παραμείνουν στην εξουσία και θα συνεχίσουν να παίρνουν νέα μέτρα, ακολουθώντας την τακτική του αργού θανάτου. Και τα μέτρα αυτά που πρόκειται να πάρουν τώρα δε θα είναι τα τελευταία……………

Μας λυπούνται ο κος. Σαμαράς και η κα. Μέρκελ, γιατί έχουμε ματώσει και ταυτόχρονα χαίρονται, γιατί δε βλέπουν καμία μορφή αντίστασης. Χαίρονται γιατί μας βλέπουν να έχουμε παραδοθεί αμαχητί. Χαίρονται γιατί ξεχάσαμε και δεν ζητάμε τις οφειλόμενες γερμανικές αποζημιώσεις. Χαίρονται γιατί ξεχάσαμε την ιστορία μας, αφού πάντα μολονότι μικρός λαός αντιστεκόμασταν στον κατακτητή. Μας έχουν κάνει πειραματόζωα, σχεδόν ποντίκια και εμείς ανεχόμαστε τα δεινά του ελληνικού κλεφτοκαπιταλισμού και της τρόικα, που συνεχίζει το μεγάλο τοκογλυφικό τζόγο των τραπεζών.

Τελικά ο «ματωμένος» λαός της Ελλάδας δεν είναι μόνο πειραματόζωο, ποντίκι, ευρώ και κουτάκι. Είναι άνθρωπος με αξιοπρέπεια, αυθύπαρκτη οντότητα και μαζί συλλογικότητα, που συμμετέχει στα κοινά, εάν θέλει να είναι πολίτης και όχι ιδιώτης (idiota) με την έννοια των αρχαίων μας προγόνων. 

ΑΘΗΝΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου