Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΛΗΞΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ Γ.Σ. ΕΜΔΥΔΑΣ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο Αμφιθέατρο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, την Παρασκευή 07/09/2012 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτ. Μακεδονίας.

Το ΤΕΕ εκπροσώπησε ο συν. Θανάσης Μπούμης, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, υπεύθυνος Πανελλαδικά για θέματα Δημόσιας Διοίκησης και π. Πρόεδρος της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ.

Την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ εκπροσώπησε ο συν. Νίκος Συλλίρης, Αναπλ. Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας, υπεύθυνος της Μόνιμης Επιτροπής Εργασιακών Ασφαλιστικών και Επαγγελματικών Θεμάτων και Μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. 

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός της απρόσμενα μαζικής συμμετοχής στη συνέλευση. Προσήλθαν 128 συνάδελφοι, που ποσοστιαία είναι πολύ πιο πάνω (20%) από το συνολικό μέσο όρο συμμετοχής από ιδρύσεως της Ένωσης. Το ενδιαφέρον, η σύμπνοια και η ενεργός συμμετοχή των συναδέλφων συνετέλεσε στην διεξαγωγή ουσιαστικού και γόνιμου διαλόγου και τη λήψη σοβαρών αποφάσεων (όπως αποτροπή της αξιολόγησης, προώθηση δίκαιου μισθολογίου, μη αποδοχή της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών) και μάλιστα στο σύνολό τους ομόφωνα. 

Το συμπέρασμα είναι ότι κατά την δύσκολη περίοδο που διανύουμε οι Διπλ. Μηχανικοί του Δημοσίου, ενωμένοι παραμένουν στις επάλξεις, έτοιμοι να δώσουν μάχες για να καταστεί ο Κλάδος μοχλός ανάπτυξης, που θα οδηγήσει την έξοδο της Χώρας από την κρίση και θα δώσει όραμα στους πολίτες.  


2 σχόλια:

  1. Παστίδης Αριστείδης12 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:57 π.μ.

    Θα ήθελα μόνο να σημειώσω ότι δεδομένου του μεγέθους της καταστροφής που υφίσταται η χώρα σε όλα τα επίπεδα, το 20% το θεωρώ απαράδεκτα χαμηλό ποσοστό συμμετοχής. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι είτε δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του κλάδου μας,(πράγμα που θεωρώ αδιανόητο), είτε δεν πιστεύουν ότι η συμμετοχή τους στις συλλογικές διαδικασίες μπορεί να έχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Θα ήθελα να τονίσω ότι διαπιστώνω μια ηττοπάθεια, μια παραίτηση και μια απαξίωση τόσο του ρόλου της ΕΜΔΥΔΑΣ όσο και του ΤΕΕ. Ειδικά το ΤΕΕ πολλοί συνάδελφοι δημόσιοι υπάλληλοι μηχανικοί,θεωρούν ότι δεν προασπίζει την αξιοπρέπειά τους (βλέπε επιθεωρητές δόμησης και επιθεωρητές βιομηχανιών). Το ζητούμενο σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε όλοι είναι να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε συλλογικά,να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπειά μας πρώτα από όλα, να αναδείξουμε το ρόλο το μηχανικού δημοσίου υπαλλήλου και όχι να περιοριστούμε σε φατριαστικές διεκδικήσεις. Χαίρομαι που οι αποφάσεις που λήφθηκαν είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Μένει να πείσουμε την πλειοψηφία των συναδέλφων να συμμετάσχει στα συλλογικά όργανα και στις δράσεις μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή