Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτικής Μακεδονίας

Στην Κοζάνη στις 07/09/2012, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτ. Μακεδονίας η οποία αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει μαζικά και δυναμικά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για το προσεχές διάστημα από την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ από κοινού με το ΤΕΕ και σε συνεργασία με άλλους  παρεμφερείς συνδικαλιστικούς φορείς του Δημοσίου.

Οι διεκδικήσεις μας:

1) Η μη υλοποίηση της «αξιολόγησης», που σχεδιάζει η Κυβέρνηση, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη την υποστελέχωση των υπηρεσιών με τεχνικής φύσεως αντικείμενο και θα αποτελέσει «άλλοθι», για να οδηγηθούν συνάδελφοι σε απόλυση ή σε καθεστώς εφεδρείας- προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, καταστρέφοντας ανεπιστρεπτί τις αναπτυξιακές δομές του Ελληνικού Κράτους. Να σημειωθεί ότι, για να προωθηθεί η ανάπτυξη και να βελτιωθεί η παραγωγική διαδικασία στο τομέα των Τεχνικών Έργων, απαιτείται η πρόσληψη τουλάχιστον 3.000 Διπλ. Μηχανικών Πανελλαδικά.

2) Η προώθηση και η θεσμοθέτηση Δίκαιου Μισθολογίου Διπλ. Μηχανικών, που θα άρει την αδικία και την οικονομική εξαθλίωση που υπέστη ο κλάδος μετά την ψήφιση του ν. 4024/2011, καθ’ ότι η μισθολογική εξίσωση μισθωτών είναι άκρως αναχρονιστική, ισοπεδώνει αρχές και αξίες και ναρκοθετεί την κοινωνία γιατί εισάγει λογικές ήσσονος προσπάθειας και στερεί από τις επόμενες γενιές το όραμα. Στο βαθμό που οι Διπλ. Μηχανικοί στην Ελλάδα αμείβονται με τις χαμηλότερες αμοιβές της Ευρώπης, το αίτημά μας είναι να πάνε στον Μέσο όρο των αμοιβών των Χωρών της Ευρωζώνης. 

3) Η μη αποδοχή καμιάς αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ, δεδομένου ότι όλοι οι κλάδοι του Ταμείου είναι πλεονασματικοί και μετά την εφαρμογή των μέτρων όπως προκύπτει από πρόσφατη αναλογιστική μελέτη το ταμείο καθίσταται προβληματικό σε 12 χρόνια.

Συνάδελφοι, 

ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στα σχέδια της Κυβέρνησης και ένα δυναμικό ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να επαγρυπνούμε, για να μην πληρώσουμε με το αίμα μας αυτά που απαιτεί η ΤΡΟΪΚΑ, να προασπίσουμε την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας και να μην οδηγηθούμε στην πλήρη εξαθλίωση.


ΚΑΤ΄ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 
1) Νίκος Συλλίρης Αναπλ. Γεν.Γραμματέας ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ –Κεντρική Αντιπροσωπεία ΤΕΕ
2) Κάλι Κυριακίδου Πρόεδρος ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτ. Μακεδονίας
3) Βασίλης Δισλής Γεν. Γραμματέας ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτ. Μακεδονίας-Αντιπρόεδρος ΤΕΕ Ν.Ε. Καστοριάς
4) Τάσος Καρέτσος Πρόεδρος ΕΜΔΥΔΑΣ Ν. Γρεβενών
5) Μιχάλης Παπαγιαννάκης Πρόεδρος ΕΜΔΥΔΑΣ Ν. Φλώρινας - Μέλος ΔΕ ΤΕΕ/ΤΔΜ
6) Χρήστος Ιωάννου Πρόεδρος Ε.Ε. ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτ. Μακεδονίας
7) Αλεξία Παπαθεοδώρου Αντιπρόσωπος ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου