Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (συνέχεια)

Συνάδελφοι/σσες, 

Σε συνέχεια της 1ης Σύγκλησης σε σώμα του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. (12/7/12) για την συγκρότηση Προεδρείου στην ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, έγινε η 2η Σύγκληση την Τρίτη 4/9/12.

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα (1 έδρα), δήλωσε απλά, καθαρά και υπεύθυνα, ότι θα στηρίξει με την ψήφο της, ένα Προεδρείο στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις, είτε αναλογικό (η κάθε παράταξη να πάρει τη θέση που της αναλογεί σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα), είτε λειτουργικό με κάποια κοινή πλατφόρμα. Επίσης ανέφερε ότι για να υπάρξει ένα «αριστερό Προεδρείο», με την συμμετοχή της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας όπως το εννοούν οι άλλες δύο «αριστερές δυνάμεις», πρέπει να υπάρξει ταύτιση απόψεων, η οποία στις σημερινές συνθήκες δεν είναι ώριμη και κατά συνέπεια δεν υπάρχει. 
Η Αγ. Συνεργασία (3 έδρες), μετά την μη ευόδωση της πρότασής της για «αριστερό Προεδρείο», πρότεινε τη θέση του Προέδρου να την λάβει η παράταξη της, τη θέση του Αντιπροέδρου να την λάβει η ΕΔΑΚ, του Γεν. Γραμματέα η Αριστερή Συσπείρωση, του Ταμία η Δ.Α.Κ.Μη και του Αναπληρωτή Γεν Γραμματέα η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα, δηλαδή μη αναλογικό Προεδρείο.
Η Αριστερή Συσπείρωση (2 έδρες), δυστυχώς για μια ακόμη φορά, επέμεινε επί ματαίω, στη συγκρότηση «αριστερού προεδρείου», διεκδικώντας τη θέση του Γεν. Γραμματέα και προτείνοντας για τη θέση του Προέδρου, την Αγ. Συνεργασία και του Αντιπροέδρου την Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα, αποκλείοντας έτσι την ΕΔΑΚ και το 24% των μηχανικών της Αττικής που εκπροσωπεί. Η αιτιολογία ήταν ότι οι δύο «αριστερές δυνάμεις» (Αγ. Συνεργασία & Συσπείρωση) στις δύο διακριτές θέσεις (Προέδρου & Γεν. Γραμματέα) θα δώσουν μια άλλη ώθηση & συμβολισμό στο κίνημα και ότι η ΕΔΑΚ δεν δικαιούται λόγω δήθεν «αμαρτωλού κυβερνητικού παρελθόντος» καμία θέση. Ο αποκλεισμός και η αλαζονεία στο μεγαλείο της.

Η Δ.Α.Κ..Μη. (2 έδρες), σ’ αυτή την συνεδρίαση, δήλωσε ότι θα συμμετέχει σ’ ένα Προεδρείο στο οποίο θα έχουν θέση όλες οι παρατάξεις. Επίσης διεκδικεί και αυτή, τη θέση του Γεν. Γραμματέα δηλώνοντας ότι αφού τη διεκδικεί η Αριστερή Συσπείρωση, της αναλογεί όσο αναλογεί και στην Αριστερή Συσπείρωση, αφού έχουν αριθμητικά τις ίδιες έδρες. Διευκρίνισε επίσης, ότι εάν δεν επιτευχθεί αυτό, θα συμφωνήσει με την ανοχή της, σε οποιαδήποτε άλλη πλειοψηφική λύση (με τη συμμετοχή τριών τουλάχιστον παρατάξεων). Κλείνοντας, διαφώνησε στο να δοθεί η θέση του Γεν. Γραμματέα στην Αριστερή Συσπείρωση με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί τις δύο διακριτές θέσεις του Προεδρείου να τις λάβουν εκπρόσωποι συνιστωσών ενός και μόνο κόμματος, διότι υπάρχουν και άλλες δυνάμεις στο κίνημα.

Η ΕΔΑΚ (3 έδρες) σ’ αυτή την συνεδρίαση, μετά την ανακοίνωση που είχε βγάλει στις 13/7/12 (http://edakemdydas.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html) σχετικά με τα περί «συγκρότησης αριστερού Προεδρείου» που είχε προτείνει η Αριστερή Συσπείρωση (με την συναίνεση της Αγ. Συνεργασίας) και ύστερα από τη μη ευόδωσή της, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (26/6/12), πρότεινε για άλλη μια φορά την συγκρότηση Προεδρείου με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Αποδεχόμαστε ότι η θέση του Προέδρου αναλογεί στην Αγ. Συνεργασία, αλλά ως 2η παράταξη, με τις ίδιες έδρες (3) διεκδικούμε δικαιωματικά τη δεύτερη θέση στο Προεδρείο, δηλαδή τη θέση του Γεν. Γραμματέα.

Αυτό σημαίνει αφ’ ενός, ότι μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο του μη εφικτού «αριστερού Προεδρείου» και αφ’ ετέρου, έχοντας ως αφετηρία την υλοποιήσιμη & λειτουργική πρόταση της συγκρότησης προεδρείου σύμφωνα με την ετυμηγορία των συναδέλφων, ξεκινάμε με την ελάχιστη απαιτούμενη πλειοψηφία των 6 εδρών (3 Αγ. Συνεργασία + 3 ΕΔΑΚ = 6 από 11 έδρες) και συμπληρώνεται το προεδρείο με την συμμετοχή όλων των υπολοίπων παρατάξεων.

Καλούμε για μια ακόμη φορά τους συναδέλφους που συμμετέχουν στο Δ.Σ της Αττικής να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Οι συνάδελφοί μας Διπλ. Μηχανικοί περιμένουν από όλους μας να είμαστε μπροστάρηδες στον αγώνα ενάντια στα μέτρα που συνεχίζουν να εξοντώνουν τον κλάδο, το λαό και τη χώρα μας. 

Οι συνάδελφοί μας κουράστηκαν από τους διαχωρισμούς των ανθρώπων σε Βόρειους και Νότιους, σε μαύρους και άσπρους, σε αριστερούς και δεξιούς. Οι πολιτικές θέσεις και κυρίως οι πράξεις είναι που μετράνε. Έτσι και αλλιώς, όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης, όλοι θα μπούμε στην κρεατομηχανή για άλεσμα…….

Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία δεν υπάρχει η πολυτέλεια της οποιαδήποτε καθυστέρησης αλλά και του οποιοδήποτε αποκλεισμού. Είμαστε όλοι απαραίτητοι………


Αθήνα, 5-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου