Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΥΠΟΥΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Προς 
  1. Πρόεδρο & Μέλη Δ.Σ. Π.Ο ΕΜΔΥΔΑΣ 
  2. Πλειοψηφούντα πρώτης Παράταξης & μέλη του Δ.Σ της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής 
  3. Πρόεδρο & Μέλη Διοικούσας Επιτροπής Τ.Ε.Ε 
  4. Πρόεδρο & Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ε.Τ.Α.Α (τ. ΤΣΜΕΔΕ) 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Τις τελευταίες ημέρες, ο Υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης, σε συνεργασία με το Δ.Ν.Τ, ετοιμάζει εισήγηση σύμφωνα με την οποία, στο μέτωπο των συντάξεων θα υπάρξει ανώτερο πλαφόν το οποίο αναμένεται να καθοριστεί στα 2400 ευρώ (και θα αφορά το σύνολο των καταβληθέντων συντάξεων). 

Από την επιβολή του νέου πλαφόν, για άλλη μια φορά κυρίως χαμένοι θα είναι οι Δημόσιο Υπάλληλοι Μηχανικοί που καλύπτονται τόσο από το Δημόσιο όσο και από το ταμείο των Επιστημόνων (Ε.Τ.Α.Α). Είναι ουσιαστικά αδιανόητο, να κόβεται μια σύνταξη σε δικαιούχους που ακριβοπλήρωναν εισφορές επί 35 ολόκληρα χρόνια (όπως στο ΤΣΜΕΔΕ). 

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης και της τρόϊκας μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους. Τα σχέδια τους για υποβάθμιση και ευτελισμό των συντάξεων και τελικά της ζωής του μηχανικού μετά την συνταξιοδότησή του, δεν θα περάσουν. Η λογική των οριζόντιων περικοπών και μάλιστα σε χρήματα που έχουν καταβληθεί σε εύρωστο ταμείο από σκληρά εργαζόμενους μηχανικούς δεν μπορεί να αποτελεί τμήμα της φαιδρής «διαπραγμάτευσης» που επιχειρεί να μας πείσει ότι διεξάγει η κυβέρνηση. Οι μηχανικοί του δημοσίου δεν πρόκειται να δεχθούν την άδικη αυτή μείωση και θα αγωνιστούν με κάθε μέσο για να την αποτρέψουν, 

Καλούμε όλους τους φορείς προς τους οποίους απευθυνόμαστε να εισαγάγουν σε συζήτηση το θέμα του πλαφόν στις συντάξεις στο αμέσως επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο ή στη Διοικούσα Επιτροπή, που θα πραγματοποιηθούν, προκειμένου να συζητηθεί και να ληφθεί σχετική απόφαση. 

Τα σχέδια της ΤΡΟΙΚΑΣ και του Υπουργείου δεν θα περάσουν. Οι μηχανικοί του δημοσίου ξεκινάμε τον αγώνα για την διασφάλιση των δίκαιων και νόμιμων δικαιωμάτων μας. 

ΑΘΗΝΑ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου