Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Συμμετέχουμε στην 4ώρη Στάση Εργασίας 11:30 μμ – 3:30 μμ την Τρίτη 24 Ιουλίου 2012


Αγαπητές συναδέλφισσες και  συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε στην 4ώρη Στάση Εργασίας 11:30 μμ – 3:30 μμ την Τρίτη 24 Ιουλίου 2012. Συγκέντρωση στις 13:00 στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) και πορεία  προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Το σύστημα της ίδιας διαχρονικής κυβερνητικής εξουσίας, αφού «εκτόνωσε» το αγωνιστικό μας κίνημα με τις επανειλημμένες εκλογικές διαδικασίες, στη συνέχεια  έβγαλε τη «νέα με άρωμα αριστεράς» κυβέρνηση για να αποτελειώσει ότι έχει απομείνει…….     

Πρέπει να φωνάξουμε ΟΧΙ στις  ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ που σκοπό έχουν:
  • Στην κλοπή των συντάξεων με το πλαφόν των 2.200 ευρώ.
  • Στη μεγάλη κλοπή των αποθεματικών του Επικουρικού με κίνδυνο τη μη χορήγηση του στους συναδέλφους Δημοσίους Υπαλλήλους.
  • Στη νέα  μείωση του Εφάπαξ κατά 22,6% δηλαδή κατά 20.000 ευρώ λιγότερο μέσα σε δύο χρόνια. Τελικό ποσό το οποίο θα είναι κάτω από 37.000 ευρώ και μάλιστα θα χορηγείται στους συναδέλφους μετά από 7 χρόνια αναμονής!.....
  • Στην κλοπή των αντισταθμισμάτων του 6 και 7 των Διπλωματούχων Μηχανικών.


Από την μία μιλάνε για Ανάπτυξη με κύριο στόχο τα Δημοσία Έργα και τους Αυτοκινητοδρόμους  και από την άλλη χτυπάνε τους μοχλούς- πρωταγωνιστές της Ανάπτυξης, τους Διπλ. Μηχανικούς.

Με την αλλοπρόσαλλη κυβερνητική πολιτική της Τρόικας και του Μνημονίου που εφαρμόζουν, ούτε Ανάπτυξη πρόκειται να γίνει, ούτε Διοικητική Μεταρρύθμιση.

Για να γίνει Διοικητική Μεταρρύθμιση απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνειδητή συμμετοχή των Δημοσίων Λειτουργών. Η συμμετοχή αυτή για να υλοποιηθεί χρειάζεται:

  • Ορθολογικά κριτήρια αναγνώρισης του Επιστημονικού Έργου και των Επιστημόνων τόσο θεσμικά, όσο και οικονομικά.
  • Στοχοθεσία ανά Υπουργείο και καθηκοντολόγιο. Σωστές και δίκαιες αμοιβές. Δημιουργία ενός Ειδικού Μισθολογίου των Διπλ. Μηχανικών και την ένταξη του στα ήδη υπάρχοντα 24 Ειδικά Μισθολόγα
  • Όχι στις «αξιολογήσεις» & εφεδρείες της απόλυσης για τους Διπλ. Μηχανικούς.  

Συνάδελφισσες και συνάδελφοι,

Επαγρυπνείτε η λαίλαπα δεν τελείωσε, τώρα κλιμακώνεται. Δεν θα έχει τελειωμό αν δεν τη σταματήσουμε.  

Όλοι στη Συγκέντρωση της 24 Ιουλίου 2012, στις 13:00, στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) να δηλώσουμε τη παρουσία μας και πορεία προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.  


ΑΘΗΝΑ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου