Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 6‰

Με ανακοίνωση έγκαιρα, η Παράταξη μας έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες τεκμηριώνοντας τη θέση ότι το 6‰ δεν είναι επίδομα όπως τα υπόλοιπα που κόπηκαν με το Ν. 4024/2011. 

Πρόκειται για αντιστάθμισμα για την άδεια άσκησης επαγγέλματος και τις ποινικές ευθύνες των Διπλ. Μηχανικών που υπηρετούν στα Υπουργεία, ΝΠΔΔ και Αυτοδιοίκηση. Επίσης πρόκειται για πόρο που καταβάλλεται σε Ειδικό Λογαριασμό από τους εργολήπτες Δημοσίων Έργων. 

Επιμένουμε ότι το 6‰ το δικαιούνται και θα πρέπει άμεσα να μοιραστεί στους δικαιούχους. Θεωρούμε απαράδεκτη την οποιαδήποτε εμπλοκή του δίκαιου αιτήματος της απόδοσης του 6‰ με μικροκομματικές – μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες. Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία εάν συνδυαστεί με φαινόμενα αδράνειας ή υποτίμησης των εξελίξεων στο θέμα αυτό από ορισμένους. 

Καλά θα κάνουν οι συνάδελφοι των παρατάξεων, που πιθανά να έχουν και ευθύνες ως προς την αντιμετώπιση του θέματος, να μην προσπαθούν να το χρησιμοποιήσουν μικροκομματικά και μικροπαραταξιακά σήμερα, παραμονές βουλευτικών εκλογών και αρχαιρεσιών της ΕΜΔΥΔΑΣ, εντάσσοντας ένα αίτημα που αφορά όλους του Δ.Υ. διπλ. Μηχανικούς, στον προεκλογικό τους αγώνα, γιατί με τον τρόπο αυτό το ευτελίζουν και μειώνουν τις πιθανότητες επιτυχίας του. 

Οι καιροί δεν προσφέρονται για τέτοιες ενέργειες. Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας συνεχίζεται, και για το 6‰, και είμαστε σίγουροι ότι θα το κερδίσουμε, όχι γιατί η λύση του εξαρτάται από το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως λένε οι εξαρτημένοι συνάδελφοι, αλλά γιατί είναι ένα δίκαιο αίτημα που κρίνεται από τον αγώνα μας, τον αγώνα των μηχανικών, όσο και αν οι κάθε λογής, πολύχρωμοι, ανοικτοί & κρυφοί «φίλοι» μας πολεμούν.

1 σχόλιο:

  1. το καλό με την κρίση είναι ότι όλοι εμείς του ιδιωτιού τομέα, μαθαίνουμε τα ειδικά επιδόματα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή