Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Αγαπητές συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων των εκλογών που πραγματοποίησε η ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ για το Δ.Σ. της Πρωτοβάθμιας Ένωσης και για την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας.

  • Η Παράταξη μας εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως ΕΔΑΚ και έλαβε 319 ψήφους, κοντά στο 24% του συνόλου των ψηφισάντων και 3 έδρες στο Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Για την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας εξέλεξε 13 αντιπροσώπους. 
  • Η ΑΣΜΗ έλαβε 404 ψήφους (29%), 3 έδρες στο Δ.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ και 16 αντιπροσώπους.
  • Η ΔΑΚΜη. έλαβε 223 ψήφους (16%), 2 έδρες στο Δ.Σ. της ΑΤΤΙΚΗΣ και 10 αντιπροσώπους.
  • H ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έλαβε 204 ψήφους (15%), 2 έδρες στο Δ.Σ. της ΑΤΤΙΚΗΣ και 8 αντιπροσώπους.
  • Η ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έλαβε 143 ψήφους (10%), 1 έδρα στο Δ.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ και 6 αντιπροσώπους.
  • Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έλαβε 59 ψήφους (4%) και 3 αντιπροσώπους. 

Από την παράταξη μας εκλέχθηκαν και θα την εκπροσωπήσουν στο Δ.Σ. οι: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΛΟΥΜΙΤΣΑ (ΟΑΕΔ – ΟΕΕ), ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ (ΥΠΕΣ), ΑΛΕΥΡΑΣ ΗΛΙΑΣ (ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ).

Στην αντιπροσωπεία εκλέχθηκαν οι:

ΜΠΟΥΜΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ (ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ)
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΛΟΥΜΙΤΣΑ (ΟΑΕΔ – ΟΕΕ)
ΑΝΤΙΠΑΡΙΩΤΟΥ ΚΑΙΤΗ (ΥΕΘΑ)
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΗΛΙΑΣ (ΟΑΕΔ – ΟΕΚ)
ΓΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΗΣ (ΟΑΕΔ – ΟΕΚ)
ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ)
ΤΣΟΥΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΟΑΕΔ – ΟΕΚ)
ΑΛΕΥΡΑΣ ΗΛΙΑΣ (ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ)
ΧΑΤΖΗΛΟΙΖΟΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ – ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ )
ΚΑΝΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ (ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ)
ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ)
ΜΑΝΙΚΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ (ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ)
ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ (ΥΠΕΣ)

ακολουθούν οι συνάδελφοι:
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΣΟΝΙΑ (ΥΠΕΚΑ)
ΜΙΧΑΛΑΚΕΑ ΣΟΦΙΑ (ΥΠΕΘΑ)
ΣΤΡΑΒΟΔΗΜΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ)
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ)
ΑΦΕΝΔΡΑ ΣΟΦΙΑ (ΥΠ.ΠΟ.Τ)
ΠΟΜΟΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ (ΔΟΑΤΑΠ)
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ (ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΣΥ (ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ)
ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ)
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ (ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ)
ΣΚΑΒΑΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΥΠ. ΕΜΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ)

Κύριο χαρακτηριστικό των εκλογικών αποτελεσμάτων ήταν το μεγάλο ποσοστό της αποχής, το οποίο ξεπέρασε κάθε προηγούμενη εκλογική διαδικασία, φτάνοντας στο 73%. Το γεγονός αυτό γίνεται ακόμη πιο ανησυχητικό, αν αναλογιστούμε την κρισιμότητα της περιόδου που διανύει η χώρα μας και ο κλάδος.

Η Παράταξη μας, έχοντας επαναξιολογήσει τα πολιτικό-κοινωνικά και συνδικαλιστικά δεδομένα, έγκαιρα εκτίμησε ότι ο ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος πρέπει να αναζωογονηθεί, να εμπνεύσει, να κινητοποιήσει τους συναδέλφους.

Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε πήραμε την πρωτοβουλία να γυρίσουμε σελίδα, να δούμε τα λάθη μας, να επανιδρυθούμε. Ο αγώνας αυτός γνωρίζουμε ότι δεν είναι καθόλου εύκολος και ότι η αλλαγή δεν πρέπει να είναι τυπική αλλά ουσιαστική, μια αλλαγή που θα ανοίγει το δρόμο για μια νέα περίοδο δράσης και σχέσης με τους συναδέλφους.

Γνωρίζουμε πως, η κυβερνητική πολιτική των τελευταίων χρόνων χτύπησε με βαρβαρότητα τη Δημόσια Διοίκηση και ιδιαίτερα τους Δημοσίους Υπαλλήλους. Έκοψε τα Ειδικά αντισταθμίσματα 6‰ & 7‰ και εφάρμοσε ένα ισοπεδωτικό Ενιαίο Μισθολόγιο, που με τις συνεχείς μειώσεις, οδήγησε την μεγάλη πλειοψηφία των Δημοσίων Υπαλλήλων και ιδιαίτερα των Μηχανικών, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ο κλάδος μας υπέστη τις μεγαλύτερες αναλογικά περικοπές.

Στη Δημόσια Διοίκηση συνεχίζεται η αναξιοκρατία και η ισοπέδωση, προωθώντας ένα απαράδεκτο Βαθμολόγιο και τοποθετώντας Τ.Ε. ή ακόμη και Δ.Ε. ως προϊσταμένους, σε θέσεις που υπό κανονικές συνθήκες, καταλαμβάνουν Διπλωματούχοι Μηχανικοί.

Η κυβερνητική πολιτική με επιμονή συνέχισε και συνεχίζει την ύφεση.

Η κυβερνητική πολιτική, εφαρμόζοντας τα απαράδεκτα μνημόνια συνεχίζει να μειώνει τις συντάξεις των συναδέλφων συνταξιούχων.

Κατακερματίζει τις εγκαταλελειμμένες Πολεοδομίες, εγκληματεί καταργώντας τους Οργανισμούς της Εργατικής Κατοικίας & Εστίας. 

Επιπλέον, αποδομεί πλήρως το σύστημα της Δημόσιας Υγείας, απαξιώνοντας τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Νοσοκομείων και των Διπλωματούχων Μηχανικών που υπηρετούν σ’ αυτές.
Με λίγα λόγια, η πολιτική που ακολουθείται, δεν αφήνει τίποτα όρθιο, ιδιαίτερα στους αναπτυξιακούς τομείς, που δραστηριοποιούνται οι Διπλωματούχοι. Μηχανικοί του Δημοσίου.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, κάθε καλοπροαίρετος κατανοεί γιατί θα πρέπει να αξιολογήσουμε σωστά και ποιοτικά τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία των 1.355 συναδέλφων. Οι 1.355 συνάδελφοί μας, έρχονται την κρίσιμη αυτή στιγμή και συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία χωρίς σκοπιμότητες. Η ανανέωση που επιτύχαμε, αναφορικά με την ηλικία των υποψηφίων, συμβολίζει ακριβώς αυτή την αλλαγή που έχουμε ανάγκη για την μεταβολή των συσχετισμών και την αναγέννηση του κλάδου. Γι αυτό εκτιμούμε και το αποτέλεσμα της δικής μας παράταξης ως θετικό, αφού μας κατοχυρώνει ως μια μεγάλη δύναμη, δεύτερη στη σειρά, και κοντά στην πρώτη, μας δεσμεύει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, προκειμένου να ανταποκριθούμε αγωνιστικά στα δύσκολα και πάντα στη πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη της χώρας και τα συμφέροντα των συναδέλφων.

Ευχαριστούμε όλους τους υποψηφίους που έδωσαν με σεμνότητα, τεκμηριωμένα, υπεύθυνα και αποφασιστικά την εκλογική μάχη.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που μας τίμησαν ψηφίζοντας την παράταξη μας και καλούμε το σύνολο των συναδέλφων να συσπειρωθεί στην ΕΜΔΥΔΑΣ και στην ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΕΔΑΚ).

Φέρνουμε το ΝΕΟ και πάλι στο προσκήνιο, για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης και να φέρουμε και πάλι το όραμα, την αξιοπρέπεια και την αναβάθμιση, οικονομική & θεσμική.

Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε καμία καθυστέρηση συγκρότησης σε σώμα του Δ.Σ. προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα καυτά προβλήματα του κλάδου άμεσα.

ΑΘΗΝΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου