Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Το Πρόγραμμα της Ενωτικής Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ  
ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ (Ε.Δ.Α.Κ.)
ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ & ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ TON ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ
ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στις 7 Ιουνίου 2012, σύμφωνα με απόφαση της Ένωσης, πραγματοποιούνται στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας οι αρχαιρεσίες της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Πριν σας παρουσιάσουμε το Ειδικό Πρόγραμμα της Παράταξης μας, κρίνουμε σκόπιμο να αναφερθούμε στα πρόσφατα γεγονότα των πολιτικών εξελίξεων.

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 έστειλαν πολλαπλά μηνύματα. Πρώτα απ’ όλα ο Ελληνικός λαός ψήφισε:
  
ΌΧΙ στην Ανεργία, στη Βαρβαρότητα, στις μειώσεις των Μισθών & των Συντάξεων, στην ανατροπή των Εργασιακών σχέσεων και των κατακτήσεων του κινήματος, στα Χαράτσια, στις Εφεδρείες, στις Απολύσεις, στην Αναξιοκρατία και στην Ισοπέδωση.

Είπε ΌΧΙ στη πολιτική της εξαθλίωσης και του Μνημονίου, της παράδοσης και εκποίησης του εθνικού μας πλούτου. Ζήτησε παράλληλα από τους εκπροσώπους του, εναλλακτικές προτάσεις ρεαλιστικές και ενωτικές βασισμένες σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα που θα δρομολογήσουν τις εξελίξεις για τη διέξοδο από την κρίση και χωρίς να γίνει καμία παραβίαση της πρόσφατης  ψήφου (απόφασης) του. Πρέπει ακόμη να πούμε ότι η ψήφος του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας που σηματοδότησε το αποτέλεσμα δε σημαίνει απαραίτητα και κομματική ταύτιση. Η πολιτική κατάσταση πέραν του ότι είναι κρίσιμη, είναι ρευστή και μεταβατική γι’ αυτό και απαιτείται υπεύθυνη στάση, γιατί πέρα από κάθε μορφής αλαζονεία και λογικές του χθες, πέρα από τους αριθμούς και τις αγορές υπάρχουν τα άμεσα προβλήματα, το σήμερα και το αύριο, υπάρχει η χώρα, η κοινωνία, οι ανάγκες των ανθρώπων.

Η κρίση συνεχίζεται και βαθαίνει και κατά συνέπεια ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί με συνέπεια και συνέχεια με μελέτη και εμβάθυνση για τη διαμόρφωση των προτάσεων παρέμβασης, καθημερινό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων.

Η πραγματικότητα μας έχει πείσει πως πρόκειται για μια κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, η οποία μαζί με μιά σειρά  ιδιαιτεροτήτων που διακρίνουν τη χώρα μας συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Ιδιαιτερότητες που αποτελούν τα συστατικά στοιχεία του στρεβλού και παρασιτικού μοντέλου της κοινωνίας και της παραγωγής στη χώρα μας, που διαμορφώθηκε κάτω από ένα φαύλο και αναξιοκρατικό πελατειακό πολιτικό σύστημα.

  Το σύστημα είναι από τη φύση του προβληματικό και ελλειμματικό και αποδείχθηκε ότι καμία πρωτοβουλία σαν αυτές που πάρθηκαν δεν μπορούν να δώσουν διέξοδο. Δεν πρόκειται απλά για κρίση χρέους, καθώς και ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη είναι υπερχρεωμένες. Και ας μη ψάχνουν οι πάσης φύσεως μεγαλοαετονύχηδες ή χρυσοκάνθαροι και οι υπηρέτες των άνομων συμφερόντων, που λήστεψαν και ρήμαξαν τον τόπο ως άλλοθι, ότι φταίει για την κρίση η «τεμπελιά» των Δημ. Υπαλλήλων.

Σ’ ότι μας αφορά, πρωταρχικό μας μέλημα, θα πρέπει να γίνει η πολιτική πράξη που θα συνοδεύεται με κοινωνικό αγώνα σε προσωπικό, συλλογικό και καθημερινό επίπεδο, ισότιμα και ενωτικά.

Για ν’ αποκτήσει νόημα ο αγώνας ενάντια στα Μνημόνια και τις συμφωνίες, παράλληλα με την άμεση κατάργηση τους θα πρέπει ν’ αποκτήσει νόημα η άσκηση μιας άλλης πολιτικής με μια αποτελεσματική και ουσιαστική φορολόγηση των πλουσίων, που θα σταματήσει τη μείωση των μισθών  και των συντάξεων, προκειμένου το σύστημα να αυξήσει τα κέρδη του.


Να σταματήσει η πολιτική της ύφεσης και της λιτότητας.

Να εφαρμοστεί μια άλλη πολιτική της ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Να μπει τέλος στην προώθηση των συμφερόντων των λίγων προνομιούχων και να γίνει δίκαιη ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου.

Να γίνει έλεγχος σε όσους έβγαλαν κεφάλαια από τη χώρα και πλούτησαν.

Να καταργηθούν οι offshore εταιρείες.

Να τελειώσει η ατιμωρησία και να παταχθεί η διαφθορά.

Η εποχή της πολιτικής της υποκρισίας, του ψεύδους, της φαυλότητας θα πρέπει να τελειώσει.

Η Παράταξη μας που εδώ και 27 χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή  έγκαιρα είχε επαναξιολογήσει τα πολιτικά – κοινωνικά και συνδικαλιστικά δεδομένα . Εκτίμησε ότι ο ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος πρέπει ν’ αναζωογονηθεί, να εμπνεύσει, να κινητοποιήσει τους συναδέλφους. Για τον σκοπό αυτό πήρε έγκαιρα την πρωτοβουλία να γυρίσει σελίδα και στα πλαίσια της επανίδρυσης μετονομάστηκε από ΠΑΣΚ σε ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ. Η αλλαγή αυτή δεν είναι τυπική. Είναι ουσιαστική και ανοίγει μια νέα περίοδο για τη δράση και τη σχέση με τους εργαζόμενους. Το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα ισχυροποιεί και αιτιολογεί απόλυτα την απόφαση μας [www.paskemdydas.gr, 1985 – 2012/ 27 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ & ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ (20/4/12)].  

Αγαπητές συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Σας καλούμε όλους ΕΝΩΤΙΚΑ να συνεχίσουμε τον ΑΓΩΝΑ στο χώρο των Διπλ. Μηχανικών για την αντιμετώπιση των παρακάτω σοβαρών προβλημάτων, για μια άλλη δημιουργική πορεία διεξόδου.

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ – ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Α.Ε.

  Είναι αδήριτη αναγκαιότητα, το βαθειά άρρωστο και σάπιο αναξιοκρατικό σύστημα να αλλάξει και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα ισχυρό και δίκαιο αποτελεσματικό Κοινωνικό κράτος. Να έχουμε ένα  κράτος θεμέλιο και άξονα αυτοδύναμης ανάπτυξης με υπηρεσίες που θα υπηρετούν τον Πολίτη. Η καλύτερη απάντηση στη διαφθορά, τον παρασιτισμό, την ευνοιοκρατία και  γραφειοκρατία είναι μια Δημόσια Διοίκηση αποτελεσματική που εδράζεται σε ένα ορθολογικό και δίκαιο σύστημα αξιών αμοιβών και κινήτρων με κατάλληλα και αξιοκρατικά οργανογράμματα. Δυστυχώς όμως σήμερα η Διοίκηση απαξιοί και ισοπεδώνει τους Επιστήμονες και μάλιστα τους Διπλ. Μηχανικούς και επιβραβεύει τη λογική της ήσσονος προσπάθειας, η οποία είναι αντιπαραγωγική και ανατροφοδοτεί το φαύλο πελατειακό σύστημα.  Αυτό συνάδει με τις επιταγές της Τρόικας και του ΔΝΤ που θέλουν την αποδόμηση και κατάρρευση του Κοινωνικού Κράτους και το μετασχηματισμό του σε χωρίς δημοσιονομικό έλεγχο επιχειρηματικά σχήματα αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης.  

Στα πλαίσια της ανάπτυξης της χώρας και της εδραίωσης ενός Κοινωνικού κράτους γίνεται αντιληπτή η σπουδαιότητα και σημασία της ύπαρξης και αναβάθμισης των Δημ. Τεχνικών Υπηρεσιών σε όλους τους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης με τα κατάλληλα Οργανογράμματα. Άλλωστε  είναι αποδεδειγμένος ο πρωταγωνιστικός ρόλος των Διπλ. Μηχανικών Δημ. Υπαλλήλων στην υλοποίηση των υποδομών (Οδικών Αξόνων, Αστικής Ανάπτυξης, Σιδηροδρόμων, Λιμανιών, Τηλεπικοινωνιών, Ενέργειας, Βιομηχανίας, Περιβάλλοντος, Τουρισμού, Εκπαίδευσης, Υγείας κλπ).  
Πιστεύουμε ότι η τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει μια Δημ. Τεχνική Υπηρεσία πρέπει να αξιοποιηθεί.                       Η πληροφορική & οι τεχνολογίες επικοινωνιών μπορούν να αποτελέσουν επίσης πυλώνα ανάπτυξης της χώρας που θα προωθεί την κοινωνία της γνώσης και την καινοτομία.

Επίσης στο τομέα της Ενέργειας και της Διαχείρισης του ορυκτού Πλούτου της χώρας η συμβολή των Διπλ. Μηχανικών είναι παραπάνω από προφανής.   
·         Οι πρωταρχικοί στόχοι που πρέπει να τίθενται στα πλαίσια διαμόρφωσης Οργανισμών (Υπουργείων – Περιφερειών – Δήμων) για τις Τεχνικές Υπηρεσίες ώστε αυτές να εκσυγχρονισθούν έχουν αναπτυχθεί και οι συνάδελφοι μπορούν να απευθυνθούν στο site: www.paskemdydas.gr  για περισσότερες πληροφορίες.

Θα πρέπει στα πλαίσια της προώθησης της πραγματικής ανάπτυξης, ιδιαίτερα την περίοδο κρίσης που διανύουμε, αντί για ύφεση, να γίνουν:

· Αύξηση των Δημοσίων Επενδύσεων και  αναμόρφωση της διαχείρισης και επιτάχυνσης του ΕΣΠΑ, ενταγμένες σ’ ένα  ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης της χώρας.
· Οικοδόμηση Παρατηρητηρίου παρακολούθησης Μελετών &Έργων

ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΌ «ΝΕΟ» ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ & ΣΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ
     
   Το «νέο» Ενιαίο Μισθολόγιο οδήγησε στη φτώχεια και την εξαθλίωση τη μεγάλη πλειοψηφία των Δημοσίων Υπαλλήλων. Ιδιαίτερα οι Διπλ. Μηχανικοί που ήταν ήδη υποβαθμισμένοι, είναι ο επιστημονικός κλάδος που υπέστη τις μεγαλύτερες αναλογικά μειώσεις & αριθμητικά.
     
Για τους Διπλ. Μηχανικούς θέτουμε τις εξής διεκδικήσεις και προτεραιότητες:

  1. Θα πρέπει να αποτραπεί η ψευδεπίγραφη αξιολόγηση, που προώθησε η απερχόμενη κυβέρνηση και που δεν είναι άλλη από την αξιολόγηση για νέες εφεδρείες  και  απολύσεις. Εισήγαγε καινά δαιμόνια παγκόσμιας πρωτοτυπίας. Μας έκανε γνωστό ότι υπάρχουν διαδικασίες με τις οποίες πρέπει να «αποδειχθεί» ότι «δικαίως» κατέχεις τη θέση που έχεις στο Δημόσιο. Δηλαδή ότι είσαι «επαρκής» ως απλός υπάλληλος, ως τμηματάρχης, Δ/ντής ή και Γενικός Δ/ντης. Σε αντίθετη περίπτωση μπαίνεις ως μάζα στη μηχανή που κάνει τα πάντα (κόβει, ράβει, συνθλίβει, απορυθμίζει, βγάζει υπεράριθμους πλεονάζοντες, εφέδρους, μετακινεί, απολύει….).                                                                                                  Ο ελληνικός λαός με την ψήφο – απόφαση του «αξιολόγησε» την προηγούμενη κυβέρνηση και τις εν λόγω διαδικασίες της. Έδωσε απάντηση για την απορρύθμιση και διάλυση που έφερε η κομματοκρατία, η αναξιοκρατία και το ρουσφέτι και έθεσε ερωτήματα όπως:  «ποιος θα κάνει τις αξιολογήσεις; με ποια κριτήρια; για ποιο σκοπό; για ποια αξιοκρατία; για ποια Δημόσια Διοίκηση; Ποιος θα τολμούσε ν’«αξιολογήσει» αξιόλογους επιστήμονες Μηχανικούς, Πολιτικούς, Αρχιτέκτονες, Τοπογράφους, Η/Μ, Ναυπηγούς, Μεταλλειολόγους, Χημικούς κλπ. για να τους απολύσει;»    Άλλωστε σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΤΕΕ και σχετική ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε.), όχι μόνο δεν τίθεται θέμα απόλυσης, αλλά υπάρχει άμεση ανάγκη πρόσληψης 4.000 Διπλ. Μηχανικών, για να λειτουργήσουν οι Δημ. Τεχνικές Υπηρεσίες στα πλαίσια της Αποκέντρωσης και του Καλλικράτη.

  1. Θα πρέπει να αποδοθεί άμεσα στους συναδέλφους το επίδομα 6‰. Τόσο αυτό όσο και το 7‰  αποτελούν αντιστάθμισμα – μισθό, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, για την άδεια άσκησης επαγγέλματος και τις ποινικές ευθύνες και για τους λόγους αυτούς θα πρέπει τα επιδόματα να ενταχθούν στο βασικό μισθό με τη μορφή ενός ομογενοποιημένου κλαδικού Μισθολογίου, αναπτυξιακού, μη ισοπεδωτικού, βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων. Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πλην Ελλάδας) οι Διπλ. Μηχανικοί αμείβονται πολλαπλάσια από το κατώτερο και ανειδίκευτο προσωπικό ακόμα και από άλλους επιστημονικούς κλάδους, γιατί εκεί αναγνωρίζουν τον κρίσιμο ρόλο τους στην Ανάπτυξη και την αύξηση του κοινωνικού πλούτου. Οι αμοιβές των Διπλ. Μηχανικών του Δημοσίου πρέπει και μπορούν να προσεγγίσουν το μέσο όρο των αντιστοίχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είναι δυνατόν ο νεοεισερχόμενος Διπλ. Μηχανικός να λαμβάνει σύμφωνα με το «νέο» βάρβαρο ενιαίο Μισθολόγιο 680,80 ευρώ μηνιαίως και ο εξερχόμενος με εφεδρεία Διπλ. Μηχανικός μετά από 34 χρόνια υπηρεσίας με 937,60 ευρώ μηνιαίως.  

  1. Θα πρέπει να γίνει άμεση αποκατάσταση  αναγνώρισης των διακριτών κλάδων με βάση τις  γνώσεις που προκύπτουν από τις ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ. Οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες  ασπάζονται τη θέση, ότι  «η γνώση αποτελεί βασική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος ». Θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν από τις παρεχόμενες βασικές σπουδές τα Επαγγελματικά Προσόντα που προκύπτουν, και να αποδοθούν ακριβή και δίκαια Επαγγελματικά Δικαιώματα. Δεν είναι δυνατόν ο νεοεισερχόμενος Διπλ. Μηχανικός με 5 έτη σπουδών να καταλαμβάνει τον εισαγωγικό βαθμό ΣΤ, το ίδιο όπως ο απόφοιτος των ΤΕΙ, των Κολλεγίων, αλλά ακόμη και εκείνος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης!!! Ακόμα χειρότερα με το «νέο» ενιαίο Βαθμολόγιο π.χ. ένας υπάλληλος Δ.Ε. με 23 χρόνια έχει βαθμό Γ’  και προηγείται στην ιεραρχία ενός Διπλ. Μηχανικού με 14 χρόνια υπηρεσίας που έχει βαθμό Δ’. Έτσι σε Τεχνική Υπηρεσία, αν δεν υπάρχει περιορισμός από τον Οργανισμό της, θα μπορεί π.χ. να τοποθετηθεί προϊστάμενος ένας συνάδελφος του κλάδου Δ.Ε. και όχι ο   Μηχανικός του Πολυτεχνείου  κλάδου ΠΕ εάν έχει κατώτερο βαθμό.
-       Επίσης θα πρέπει ν’ αναγνωρίζονται τα χρόνια από την άδεια άσκησης επαγγέλματος και τέλος ως master οι 5ετείς πολυτεχνικές σπουδές, όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες ανεπτυγμένες χώρες της Ε.Ε.

  1. Μαζί με τη θεσμοθέτηση κλαδικού Μισθολογίου και Βαθμολογίου των ΠΕ Διπλ. Μηχανικών, σύμφωνα με την τεκμηριωμένη πρόταση του ΤΕΕ & της ΕΜΔΥΔΑΣ, θα πρέπει να ιεραρχήσουμε ακόμη:
-       Κατ’ ουδένα τρόπο δε θα πρέπει να προΐσταται του Διπλ. Μηχανικού υπάλληλος κλάδου ΤΕ, ΔΕ, ή ένστολος Στρατιωτικής Σχολής.
-       Να εφαρμοστεί επιτέλους ο Νόμος της στοχοθεσίας. Σε κάθε Δημ. Τεχνική Υπηρεσία να προσδιορίζεται το έργο και για κάθε μηχανικό να ανατεθούν συγκεκριμένα καθήκοντα και ευθύνες από τη στιγμή της πρόσληψης του μέχρι τη συνταξιοδότηση του, μ’ ένα διακριτό και συγκεκριμένο Καθηκοντολόγιο.            
-       Οι κρίσεις πρέπει να γίνονται με αναλυτική βαθμολογία και συγκεκριμένα κριτήρια. Η εξέλιξη στους βαθμούς πρέπει να ανταποκρίνεται σε προϋποθέσεις και τα έτη προϋπηρεσίας να συνυπολογίζονται.   

  1. Θα πρέπει να γίνει άμεση λειτουργία του Κλάδου Ειδικών Παροχών στο ΤΣΜΕΔΕ, εκδίδοντας την προβλεπόμενη Υπουργική Απόφαση και μαζί, επίλυσης όλων των θεμάτων του ασφαλιστικού, όπως εκείνα της αύξησης των εισφορών και του κουρέματος των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ.                        Όχι στην κατάργηση από 1/6/12 του κλάδου υγείας του ΕΤΑΑ και της ένταξης του στον ΕΟΠΥΥ.            Άμεση διασφάλιση των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ των οποίων η αρχική αξία ήταν 3.295.464.683 ευρώ και μετά την μετατροπή τους από την Τράπεζα της Ελλάδος σε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου κουρεύτηκαν διαδοχικά και σήμερα έχουν αξία μικρότερη του 1δις ευρώ.

  1. Θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο διάλογος και να προσδιορίσουμε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν στις Διοικητικές δομές της χώρας και ιδιαίτερα στον Τομέα Μελέτης και Εκτέλεσης των Δημοσίων Έργων με την εφαρμογή του Καλλικράτη (φορείς Αποκέντρωσης όπως νέοι Δήμοι, Περιφέρειες) και τον κατακερματισμό των  εγκαταλελειμμένων Πολεοδομιών με στόχο την άμεση λήψη Αποφάσεων για τη σωστή λειτουργία τους, σύμφωνα με την ολοκληρωμένη πρόταση του ΤΕΕ & της ΕΜΔΥΔΑΣ.
-       Η πρόχειρη εκχώρηση πολλών & σύνθετων αρμοδιοτήτων στους Δήμους χωρίς την αντίστοιχη τεχνογνωσία και τους πόρους από το Δημόσιο, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.  

  1. Θα πρέπει να επανασυσταθεί φορέας στεγαστικής πολιτικής, κοινωνικού τουρισμού και πολιτισμού.                  Η διάλυση του κοινωνικού κράτους και η εξαθλίωση των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων ως επακόλουθο της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των δανειστών οδήγησε στο έγκλημα της κατάργησης των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας. Η κατάργηση του τεχνικού έργου έχει ως συνέπεια εκατοντάδες συνάδελφοί μας να εργάζονται σήμερα σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και σε αντικείμενα που δεν έχουν καμιά σχέση με το επάγγελμα του μηχανικού.
-       Στον τομέα της Δημόσια Υγείας οι πολιτικές των τελευταίων ετών (κυβερνητικές – μνημονιακές) αποδόμησαν το σύστημα με στόχο την κατάρρευση του προκειμένου να προωθηθούν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα (συνενώσεις & συνλειτουργίες νοσοκομείων). Παράλληλα απαξιώθηκαν οι Τεχν. Υπηρεσίες των νοσοκομείων και οι Διπλ. Μηχανικοί που υπηρετούν σ’ αυτές.   

  1. Τέλος, θα πρέπει να διαφυλαχθούν και να μην καταργηθούν οι Κλαδικές Συλλογικές Διαπραγματεύσεις.

Στη σημερινή οικονομική και ηθική κατάπτωση που βιώνουμε και την ωμή βία του συστήματος, εκτιμούμε ότι είναι υποχρέωση μας να εκφράσουμε την αλληλεγγύη με όλους τους άλλους εργαζόμενους, με θέσεις και δράση Ενωτική, Δημοκρατική, Ανεξάρτητη από κάθε παρέμβαση (κομματική, κυβερνητική κλπ). Δράση  Κινηματική.
Καταγγέλλουμε & αντιπαλεύουμε τα Μνημόνια. Αρνιόμαστε το φαύλο σύστημα της εξαθλίωσης και υποβάθμισης. Δε μένουμε μόνο στην αμφισβήτηση και προβάλουμε τις προτάσεις μας, για αλλαγή πορείας.  
 
  • ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΤΩΝ ΔΙΠΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
  • ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΔΙΠΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ
  

Ø  ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους να  ψηφίσουν & να πλαισιώσουν,  την πρωτοπόρα δύναμη της ΕΜΔΥΔΑΣ, την ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ (Ε.Δ.Α.Κ.) που με συνέπεια και ενωτικά, αγωνίζεται για ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ & ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ & ΘΕΣΜΙΚΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου