Τρίτη 10 Μαΐου 2022

ΚΑΛΕΣΜΑ προς τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΔΑΚ – ΔΗΣΥΜ

ΚΑΛΕΣΜΑ προς τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής διεξαγωγής των εκλογών στην ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
  • Ο Φίλιππος Παπαδόπουλος ως Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής των αρχαιρεσιών της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, είναι υποχρεωμένος σύμφωνα με το καταστατικό και την κείμενη Νομοθεσία, να υλοποιήσει την Απόφαση της πλειοψηφίας που διαμορφώθηκε στις 6 Μαΐου 2022, για το θέμα του χώρου πραγματοποίησης των Αρχαιρεσιών. Η Απόφαση προβλέπει ως χώρο διεξαγωγής των εκλογών της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, που θα διεξαχθούν στις 24 Μαΐου 2022, στο Αμφιθέατρο του Υπ. Υποδομών & Μεταφορών (Αναστάσεως 2 Χολαργός, στάση μετρό Εθνική Άμυνα).
  • Η εν λόγω Απόφαση του τόπου διεξαγωγής των εκλογών της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ πάρθηκε κατά πλειοψηφία ως εξής:
  • Παρόντες ήταν όλα τα τακτικά μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής (11).
ΥΠΕΡ της πρότασης πραγματοποίησης των εκλογών στον παραπάνω χώρο ήταν οι παρακάτω 6 συνάδελφοι :
  • Αντωνίου Αγγελική, Δερμιτζάκη Ηλέκτρα και Λιάπης Ευάγγελος από την Παράταξη της ΔΚΜ. Αθανασοπούλου Γεωργία & Μιχαλόπουλος Αντώνης από την ΕΔΑΚ – ΔΗΣΥΜ.
  • Λέρτα Κατερίνα από την Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία
Μειοψήφησαν με 5 ψήφους ως εξής:
  • Παπαδόπουλος Φίλιππος από την Παράταξη της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας, Ζερβού Γεωργία & Καρνέσης Παναγιώτης από την Αριστερή Αγωνιστική Συσπείρωση, συνολικά ψήφοι 3 Υπέρ του Σεραφείου &
  • Μοίρα Βέρα & Περαντωνάκη Ροδούλα από την Αριστερή Αγωνιστική Συσπείρωση, συνολικά 2 ψήφοι Υπέρ του Πανελληνίου.

  1. Καταγγέλλουμε την αχαρακτήριστη, αντισυναδελφική και παράνομη συμπεριφορά του Δημήτρη Κουτζή, ο οποίος εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της Παράταξης της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας με εκφράσεις προς συναδέλφους όπως: «είσαι και εσύ βρώμικη όπως οι άλλοι…. Μην πιέζετε τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής να βγάλει Ανακοίνωση για το χώρο πραγματοποίησης των εκλογών. Δεν πρόκειται να υλοποιηθεί η απόφαση που βγάλατε…». Για μεγάλη χρονική διάρκεια σε δημόσιο χώρο (ΤΕΕ) έβριζε, προκαλούσε και προπηλάκιζε συναδέλφους που διαφωνούσαν μαζί του. Να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι ο Δ. Κουτζής δεν έχει καμία θεσμική αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στο έργο της Εφορευτικής Επιτροπής. Απλά είναι υποψήφιος με την Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα, στο ψηφοδέλτιο της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
  2. Καλούμε τον Πρόεδρο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ ως Πρόεδρο του Δευτεροβάθμιου Οργάνου να πάρει θέση και να σταματήσει τη σιωπή του. Η Πρωτοβάθμια ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ είναι πρώτη σε μαζικότητα Ένωση και το θέμα είναι μεγάλης σημασίας, αφού καταγγέλλονται στοιχεία αντιδημοκρατικών & πραξικοπηματικών ενεργειών. Τέλος, καλούμε και την Παράταξη (Συσπείρωση) στην οποία ανήκουν οι Πρόεδροι της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ ως πρώτη Παράταξη, να πάρουν ξεκάθαρη θέση και ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους. Γιατί η σιωπή και η ανοχή γίνονται συνενοχή.

ΥΓ: Θα ακολουθήσει δεύτερη ανακοίνωση για το επίσης σοβαρό θέμα που δημιουργεί ενόψη των αρχαιρεσιών, η Παράταξη της Αριστερής Αγωνιστικής Συσπείρωσης για την «περίφημη» οικονομική τακτοποίηση των υποψηφίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου