Σάββατο 28 Μαΐου 2022

ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2022

Στις 24 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες στην ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ για την εκλογή εκπροσώπων στο Δ.Σ. της Πρωτοβάθμιας Ένωσης και για τους αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία. 

  • Από 3.300 περίπου συναδέλφους της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ψήφισαν 1.316 με ποσοστό συμμετοχής 40% περίπου. Αποδείχθηκε ότι η Παράταξη μας επιδιώκοντας τη συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού συναδέλφων, υποστήριξε και τη διενέργεια εκλογών με υβριδικό τρόπο ( και ηλεκτρονικά). Εκτιμούμε από την επαφή που είχαμε με τους συναδέλφους ότι η συμμετοχή θα μπορούσε να φτάσει στη περίπτωση αυτή σε ποσοστό μέχρι και 80%. Η εικόνα των αποτελεσμάτων και η δυναμική της ΕΜΔΥΔΑΣ θα ήταν τελείως διαφορετική. Η Παράταξη μας επιστημονικά είχε τεκμηριώσει τη πραγματοποίηση με αδιάβλητο τρόπο, απαντώντας στα ψευδεπίγραφα και ατεκμηρίωτα σχόλια, βασικά της πρώτης Παράταξης (ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ) περί διαβλητότητας. Επίσης, η Παράταξη μας δεν έχει παλαιοκομματικές αριστερίστικες αντιλήψεις και για το λόγο αυτό αντιταχθήκαμε στα «επιχειρήματα» της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, οι οποίοι προσβάλλοντας τη προσωπικότητα των συναδέλφων επιστημόνων Διπλ. Μηχανικών έλεγαν ότι με το υβριδικό σύστημα αυτοί θα επηρεαστούν από τους πολιτικούς ή Διοικητικούς Προϊσταμένους. Εμείς αναγνωρίζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα επιμένουμε στη θέση μας να πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες και δια ζώσης και με υβριδικό τρόπο.
  • Είναι αυταπόδεικτο το γεγονός ότι το ποσοστό που έλαβε στις αρχαιρεσίες η Αριστερή Συσπείρωση είναι μεγάλο. Μπορεί να έλαβε σχεδόν τους ίδιους με τις προηγούμενες αρχαιρεσίες αλλά θα πρέπει να εξηγήσουμε γιατί η Παράταξη αυτή λαμβάνει στον χώρο των Διπλ. Μηχανικών του Δημοσίου το τόσο μεγάλο ποσοστό κατ’ εξαίρεση από όλους τους υπόλοιπους χώρους των εργαζομένων. Πρώτα απ΄ όλα είναι κυρίως Αθηναϊκό πρόβλημα. Κατά δεύτερον δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με το «κρυφτό» που παίζεται πίσω από τη ταυτότητα της Αριστερής Συσπείρωσης. Ο τίτλος της Παράταξης είναι Αριστερή Συσπείρωση. Οφείλει να μας απαντήσει κατ’ αρχήν για ποια Αριστερά μιλάει. Γνωρίζουμε πολιτικά ότι υπάρχουν και στην ΕΜΔΥΔΑΣ Συνδικαλιστικές Παρατάξεις, οι οποίες πολιτικά αναφέρονται οι μεν με σαφήνεια στο χώρο της Κομμουνιστικής Αριστεράς (ΠΑΜΕ) και οι δε στην λεγόμενη Ανανεωτική Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Ερώτημα δεύτερο για ποια ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αναφέρονται. Μήπως σ’ εκείνη της ευρύτερης εξωκοινοβουλετικής Αριστεράς συμπεριλαμβανομένης και της Λαϊκής Ενότητας του Λαφαζάνη; Είμαστε υποχρεωμένοι και θέτουμε τα δύο παραπάνω ερωτήματα προκαλούμενοι από τον ίδιο τον τίτλο της Παράταξης, τίτλο τον οποίον βέβαια αποκρύπτουν και δεν επεξηγούν για να ξεγελάσουν τους συναδέλφους προς άγρα ψήφων. Για την Παράταξη μας δεν υπάρχει μεγαλύτερο ολίσθημα από την απόκρυψη της ταυτότητας μιας Παράταξης.
  • Για τους παραπάνω λόγους η συνδικαλιστική μας Παράταξη ΕΔΑΚ – ΔΗΣΥΜ ουδέποτε έκρυψε την πολιτική της ταυτότητα. Είναι η ταυτότητα της Ανεξάρτητης Ενωτικής και Δημοκρατικής Παράταξης που προσπαθεί και αρθρώνει με λόγια και πράξεις μια δράση μη κομματική, μη φιλοκυβερνητική με κριτήριο ένα και μοναδικό την προώθηση για την επίλυση τους όλων των προβλημάτων που έχουν ανάγκη οι συνάδελφοι Διπλ. Μηχανικοί του Δημοσίου. Για το σκοπό αυτό αρθρώνει ένα σύγχρονο λόγο με προτάσεις για μια νέα πορεία της ΕΜΔΥΔΑΣ. Γιατί θέλουμε η ΕΜΔΥΔΑΣ να φύγει από τη στασιμότητα που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονα και βαίνει συνεχώς αυξανόμενη. Η ΕΜΔΥΔΑΣ με ευθύνη ιδιαίτερα της πρώτης Παράταξης λειτουργεί με χαρακτηριστικά συγκεντρωτισμού και ολοκληρωτισμού χωρίς να παρουσιάζει την απαραίτητη κινητικότητα και αποτελεσματικότητα. Η συμμετοχή των συναδέλφων είναι ανύπαρκτη. Δυστυχώς οι κυβερνήσεις δεν της δίνουν καμία σημασία. Έχει καταντήσει ένα απολίθωμα. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί με ελάχιστους εργατοπατέρες που καλά – καλά δεν αποτελούν καν στοιχειώδη μηχανισμό επίλυσης κάποιων καυτών προβλημάτων των συναδέλφων Μηχανικών και του Κλάδου.
  • Σταθήκαμε στα παραπάνω χαρακτηριστικά γιατί για μας αυτά είναι τα κυρίαρχα. Υπάρχει βέβαια και ένα δευτερεύων στοιχείο των εκλογικών αποτελεσμάτων. Πρόκειται για τη σχετική μείωση των δυνάμεων της ΔΚΜ που έχασε μια έδρα στο Δ.Σ. και ορισμένους αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία και μια σχετική αύξηση που παρατηρήσαμε στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Επειδή οι άλλες Παρατάξεις πήραμε τις ψήφους των προηγούμενων αρχαιρεσιών, η αυξομείωση που αναφέρουμε στο σημείο αυτό μεταξύ των δύο παραπάνω Παρατάξεων, οφείλεται στο γεγονός ότι οι δύο αυτές Παρατάξεις, αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία που στηρίζονται πολιτικά στον Κρατικό (κυβερνητικό) μηχανισμό. Χωρίς να έχουμε κανένα προσωπικό θέμα με τους συναδέλφους, παρατηρήσαμε ότι και στα δύο ψηφοδέλτια συμμετείχαν ως υποψήφιοι και μάλιστα όπως εμφανίστηκε από τα αποτελέσματα με πριμοδότηση έλαβαν κατά την άποψη μας, αυξημένους ψήφους, λόγω κυβερνητικών θέσεων που κατέχουν ή κατείχαν στο παρελθόν. Το γεγονός αυτό, επαληθεύτηκε κατά την ημέρα των αρχαιρεσιών και από τη φυσική παρουσία στο χώρο των εκλογών κομματικών και κυβερνητικών παραγόντων.
  • Η Παράταξη μας ήταν η μοναδική που στηριγμένη σε θέσεις και αρχές ουδέποτε δέχθηκε και βέβαια ούτε στις συγκεκριμένες αρχαιρεσίες καμία κομματική ή κυβερνητική παρέμβαση. Απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι πραγματικά ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ & ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ. Θεωρούμε το αποτέλεσμα για την Παράταξη μας θετικό, αφού κάτω από τις συγκεκριμένες αντίξοές συνθήκες διατηρήσαμε ακριβώς τις δυνάμεις μας εκλέγοντας τους ίδιους αντιπροσώπους σε Δ.Σ. και Ομοσπονδία. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που μας υποστήριξαν και καλούμε το σύνολο των συναδέλφων να συσπειρωθούμε για ν’ αλλάξουμε την ΕΜΔΥΔΑΣ σε μια νέα αναγεννητική πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου