Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

…. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ Γ.Γ.Δ.Ε. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ!!!



Οι Διπλ. Μηχανικοί του Δημοσίου με αιχμή και πρώτη γραμμή την Υπηρεσία και τους Τομείς Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ/ΤΑΣ/ΥΑΣΒΕ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων (Γ.Γ.Δ.Ε.), εξασφαλίζουν πανελλαδικά την τεχνικο-επιστημονική πλευρά της Πολιτικής Προστασίας στις φυσικές καταστροφές (σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές, κατολισθήσεις), για τα κτήρια και τις υποδομές (δρόμους, γέφυρες, λιμάνια, εργοστάσια κλπ. (ΣΧΕΔΙΟ ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ).

Οι Διπλ. Μηχανικοί των παραπάνω τομέων πραγματοποιούν Άμεσους Πρωτοβάθμιους Ελέγχους και Επανελέγχους για όλους τους σεισμόπληκτους, πυρόπληκτους ή πλημμυρόπληκτους της χώρας ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωρίο ή νησί. Με γνώση και εμπειρία επιτροπές επισημαίνουν τις επικίνδυνα ετοιμόρροπες κατασκευές, κάνουν άρση επικινδυνοτήτων και υποστυλώσεις ή κατεδαφίσεις.

Με τους Διπλ. Μηχανικούς του δημοσίου εξασφαλίζεται ότι τα χρήματα του δημοσίου πάνε πραγματικά στην αποκατάσταση των ζημιών και την αντισεισμική αναβάθμιση. Επισκευάζονται και εξασφαλίζονται οικισμοί, οδικά δίκτυα, λιμάνια, εργοστάσια κλπ. Κανένας μνημονιακός υπουργός, δεν εξουσιοδοτείται από κανέναν σε μια σεισμογενή χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, να διαλύει εν μια νυκτί, υπηρεσίες σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ /ΤΑΣ/ΥΑΣΒΕ), καταστώντας τις ίδιες τις υπηρεσίες "σεισμόπληκτες".

Tην ίδια στιγμή που ο αρμόδιος υπουργός παίζοντας με την ασφάλεια των πολιτών, ετοιμάζει την διάλυση των υπηρεσιών αυτών, ο εγκέλαδος ξαναχτυπά με δύο σεισμούς κοντά στα 5 ρίχτερ (Αμφίκλεια και Ελάτεια), αφήνοντας πίσω του αρκετές ζημιές σε κατοικίες και υποδομές.

Η στάση και συμπεριφορά του υπουργού της Γ.Γ.Δ.Ε. αγνοεί προκλητικά και πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα, τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, την τεχνική ειδίκευση καθώς και την άδεια άσκησης του επαγγέλματος των Διπλ. Μηχανικών. Παραβιάζει κατάφορα το Σύνταγμα της χώρας και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του ανθρώπου και συνακόλουθα και τα Δικαιώματα των Διπλ. Μηχανικών.

Η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών της Γ.Γ.Δ.Ε. (ΥΑΣ/ΤΑΣ/ΥΑΣΒΕ) βλάπτει αφ’ ενός το Δημόσιο συμφέρον και την ασφάλεια του πολίτη αυτής της χώρας και αφετέρου προσβάλλει την επαγγελματικότητα του Διπλ. Μηχανικού μέσω της εργασιακής του απαξίωσης.

Για τους παραπάνω λόγους απαιτούμε από τον υπουργό της Γ.Γ.Δ.Ε. την απόσυρση οποιουδήποτε σχεδίου κατάργησης των υπηρεσιών ΥΑΣ/ΤΑΣ/ΥΑΣΒΕ. Ας παραδειγματιστεί από τον εταίρο μνημονιακό υπουργό Υγείας, ο οποίος σεβάστηκε έστω και καθυστερημένα, τους Γιατρούς. Του υπενθυμίζουμε την Απόφαση της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, ότι «κανένας Διπλ. Μηχανικός στο Δημόσιο δεν πλεονάζει, αλλά αντιθέτως υπάρχει έλλειμμα»,την οποία συνυπέγραψε και ο Γεν. Γραμ. της Γ.Γ.Δ.Ε., οπότε και δρομολόγησε πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη στελέχωση των Υπηρεσιών της Γ.Γ.Δ.Ε με Διπλ. Μηχανικούς από άλλους χώρους.

Τονίζουμε ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Όλοι μαζί ενωμένοι θα αντισταθούμε για να περισώσουμε την αξιοπρέπεια και την ζωή μας, με αγώνες και συμμετοχή, με τόλμη και ομοψυχία, χωρίς φόβο, με το κεφάλι ψηλά ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων της κυβέρνησης και της τρόικας.

ΑΘΗΝΑ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου