Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ (Γ.Γ.Δ.Ε.)

Χθες Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 η κυβέρνηση αποφάσισε και προωθεί για εφαρμογή το «νέο» Οργανόγραμμα της Γ.Γ.Δ.Ε.

Λαμβάνοντας υπόψη το μελετημένο και τεκμηριωμένο Οργανόγραμμα που είχε αποφασιστεί ομόφωνα τον Ιανουάριο του 2013 από τους εκπροσώπους του ΤΕΕ, της ΕΜΔΥΔΑΣ αλλά και τον Γενικό. Γραμματέα Δημοσίων Έργων, το σχέδιο που τελικά εγκρίθηκε από την κυβέρνηση προβλέπει από τις έξη (6) Γενικές Διευθύνσεις μόνο τρεις (3). Οι υπάρχουσες Διευθύνσεις περικόπτονται κατά 58% τα δε τμήματα κατά 50%.

Καταργούνται οι τομείς αποκατάστασης σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) και Πυρόπληκτων (ΤΑΠ) των νομών: Αττικής (ΤΑΣ Αχαρνών), Αχαΐας (ΤΑΣ Αχαΐας), Κοζάνης (ΤΑΣ Κοζάνης), Λευκάδας (ΤΑΣ Λευκάδας), Μεσσηνίας (ΤΑΣ Μεσσηνίας), Ηλείας (ΤΑΠ Ηλείας) και Ευβοίας (ΤΑΠ Ευβοίας).

Καταργούνται οι Ειδικές Υπηρεσίες ΕΥΔΕ: ΕΥΔΕ Συγκοινωνιακών Έργων (Μακεδονίας), ΕΥΔΕ Ύδρευσης Ρόδου και ΕΥΔΕ Επαναδημιουργίας λίμνης Κάρλας (ΕΥΔΕ Κάρλας).

Καταργείται η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδας (ΥΑΣΒΕ).

Το σύνολο των υπηρετούντων υπαλλήλων τίθενται σε διαθεσιμότητα και προς τον σκοπό αυτό εκδίδεται διαπιστωτική πράξη. Το σύνολο των Διπλ. Μηχανικών που υπηρετούν στις παραπάνω Υπηρεσίες είναι 150 συνάδελφοι όλων των κατηγοριών.

Σε συνέχεια πρόσφατης ανακοίνωσης μας για το θέμα θέλουμε να προσθέσουμε τα εξής:
  • Η κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ με σχεδόν ομόφωνη Απόφασης της, καλούσε έγκαιρα την Πολιτική Ηγεσία της Γ.Γ.Δ.Ε. να μη θίξει (διαλύσει ή μεταφέρει) αρμοδιότητες κρίσιμων Υπηρεσιών όπως οι παραπάνω. Πρότεινε ολοκληρωμένο σχέδιο Οργανογράμματος από το οποίο αποδεικνύεται ότι δεν πλεονάζει στη Γ.Γ.Δ.Ε. ούτε ένας Διπλ. Μηχανικός. Τέλος καλούσε την Πολιτική Ηγεσία να μην θέσει ούτε ένα Διπλ. Μηχανικό σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
  • Τις παραπάνω αποφάσεις τον Ιανουάριο του 2013 είχε συνυπογράψει και ο Γεν. Γραμματέας της Γ.Γ.Δ.Ε., ο οποίος μάλιστα στη συνέχεια είχε δρομολογήσει πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη στελέχωση Υπηρεσιών της Γ.Γ.Δ.Ε. με Διπλ. Μηχανικούς με απόσπαση από άλλους χώρους του Δημοσίου.
  • Με πρόσφατη απόφαση το Συμβούλιο Επικρατείας δικαιώνει συναδέλφους που είχαν προσφύγει γιατί παραβιάστηκαν Επαγγελματικά Δικαιώματα, Εκπαίδευση και Ειδίκευση.
  • Πρόσφατα δικαστήριο της Πορτογαλίας σε αντίστοιχη εφαρμογή μνημονιακής σύμβασης δικαίωσε συναδέλφους γιατί παραβιάστηκαν προκλητικά Επαγγελματικά Δικαιώματα, Εκπαίδευση, Τεχνική Ειδίκευση, Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος, Εργασιακά και τέλος Ασφαλιστικά Δικαιώματα και αφού παραβιάστηκαν κατάφορα Ανθρώπινα Δικαιώματα που προβλέπονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση και στον Χάρτη Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Για τους παραπάνω λόγους απαιτούμε από τον Υπουργό της Γ.Γ.Δ.Ε. την έκδοση Υπουργικής Απόφασης σύμφωνα με την οποία δεν θα τεθεί ούτε μία μέρα σε διαθεσιμότητα Διπλ. Μηχανικός της Γ.Γ.Δ.Ε. Τον καλούμε να πράξει ότι και ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος σεβάστηκε έστω και καθυστερημένα τους γιατρούς. Εξάλλου το ίδιο έγινε και για τους συναδέλφους Διπλ. Μηχανικούς του Υπ. Εθνικής Άμυνας, οι οποίοι δεν ετέθησαν σε διαθεσιμότητα, μη αποδεχόμενος ακόμη και ο Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης κος Μητσοτάκης, λήψη οριζόντιων μέτρων.

Δηλώνουμε ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Καλούμε τον Πρόεδρο και το ΤΕΕ να σταματήσει την μέχρι σήμερα ακολουθούμενη λαθεμένη τακτική και να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην κυβέρνηση και στην Πολιτική Ηγεσία της Γ.Γ.Δ.Ε.

Όλοι μαζί ενωμένοι και με την ΕΜΔΥΔΑΣ, θα αντισταθούμε για να περισώσουμε την αξιοπρέπεια και την ζωή μας, με αγώνες και συμμετοχή, με τόλμη και ομοψυχία, χωρίς φόβο, με το κεφάλι ψηλά ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων της κυβέρνησης και της τρόικας.

ΑΘΗΝΑ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου