Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ (Ε.Δ.Α.Κ.)

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
(Ε.Δ.Α.Κ.)
ΔΙΠΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
κινητό: 6944181808
ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
(Ε.Δ.Α.Κ.)
ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΜΑΣ
 ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 7:00 μ.μ. πραγματοποιούνται στο ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, στάση ΜΕΤΡΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ (Αναστάσεως 2, Χολαργός, Ισόγειο, αίθουσα Αμφιθεάτρου) οι αρχαιρεσίες της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Σας καλούμε όλους, ΕΝΩΤΙΚΑ, να συνεχίσουμε τον ΑΓΩΝΑ στο χώρο των Διπλ. Μηχανικών, για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που χρονίζουν. Απαραίτητη προϋπόθεση για μια άλλη προοδευτική πορεία διεξόδου είναι η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
Στη σημερινή περίοδο της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε με προτάσεις – απαντήσεις, στα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου, του λαού μας και των Μηχανικών του Δημοσίου, που είναι ο φυσικός μας χώρος. Η πλειοψηφία της κοινωνίας και εμείς, προβληματιζόμαστε  και δεν  βλέπουμε κάτι άλλο, παρά να βοηθήσουμε για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, για ένα νέο πολιτισμό, όραμα, που θα θεμελιώνεται πάνω στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι συνάδελφοι όπως και ο λαός μας, αρνούνται να συμμετέχουν στο στημένο παιχνίδι  που οδήγησαν οι διαχρονικοί μηχανισμοί της εξουσίας, της ανομίας, της ανευθυνότητας και τελευταία του ψέματος, της απάτης και της προδοσίας της ΕΛΠΙΔΑΣ.
Δυστυχώς με την πάροδο των χρόνων πάμε να ξεχάσουμε το σοβαρότατο πρόβλημα του χρέους. Πρόσφατα μάλιστα ο Πρωθυπουργός με δηλώσεις του ανακάλυψε ότι είναι βιώσιμο!! Μολονότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, φέτος το χρέος, αυξήθηκε κατά 22 δις.
Η ανάκαμψη της οικονομίας δεν χρειάζεται επιδόματα και επιδοτήσεις. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από επενδύσεις και χρηματοδότηση της πραγματικής παραγωγικής εργασίας και οικονομίας, που θα προκύψει μετά από τις απαραίτητες αναδιευθετήσεις. Απαιτείται κυβερνητικό πρόγραμμα που θα αξιοποιεί τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, στη Μεσόγειο, στα Βαλκάνια.
Χρειάζεται η συμμετοχή και συναίνεση των πολιτών, για την ΠΡΟΟΔΟ, τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  & την ΑΝΑΠΤΥΞΗ, για μια ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Στην παραπάνω περιβάλλουσα εμείς ως μηχανικοί του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης χρειαζόμαστε Δημόσιες υπηρεσίες στην υπηρεσία των αναγκών της κοινωνίας των πολιτών και της χώρας.
  • Απέναντι στην συνεχιζόμενη πολιτική της ύφεσης, θα πρέπει να αγωνιστούμε ώστε οι μηχανικοί να καταλάβουν τη θέση που τους ανήκει στην πορεία επανεκκίνησης της οικονομίας.  Να γίνουν μοχλός της ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε και πρέπει ως μηχανικοί να συμμετέχουμε στον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, στη σύνταξη των προδιαγραφών και των συμβάσεων, καθώς και στον έλεγχο της τήρησης τους, στη μελέτη, στην επίβλεψη και εποπτεία. Χρειαζόμαστε μηχανικούς ικανούς να αξιοποιήσουν όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα για την ανάπτυξη της χώρας στην κατεύθυνση της πραγματικής οικονομίας. Ν’ αναβαθμιστούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες και οι μηχανικοί στο κέντρο και στην Περιφέρεια, στο Δημόσιο και την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
-         Δεν πρέπει να περάσει η κατάργηση των σταθερών σχέσεων εργασίας. Να σταματήσουν οι προσλήψεις προσωπικού με ευέλικτες σχέσεις εργασίας.
-         Να πούμε όχι στην κατάργηση αναγκαίων Δημοσίων Υπηρεσιών. Να σταματήσει η ανάθεση δραστηριοτήτων Δημόσιου Ελέγχου σε Ιδιώτες. Καταγγέλλουμε τις κυβερνητικές αποφάσεις που αφαίρεσαν αρμοδιότητες του Δημοσίου από τις Πολεοδομίες, Τομείς παραγωγής των Δημοσίων Έργων καθώς επίσης και από Υπηρεσίες Ελέγχου των Επενδύσεων.
-         Καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας που κλιμακώθηκε με την τελευταία κυβέρνηση μέσω της μεταβίβασης χιλιάδων ακινήτων στο Υπερταμείο. Ο ζημιογόνος για τη χώρα κατήφορος συνεχίζεται και κλιμακώνεται με τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, αεροδρομίων, της γεωργικής και προσοδοφόρας γης, των νησιών και της θάλασσας, του αιγιαλού και της παραλίας μέχρι και των αξιόλογων μνημείων Πολιτιστικής κληρονομιάς. 
-         Έχει φτάσει η ώρα για τη θεσμοθέτηση υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων σε δύο ιδιαίτερα κατευθύνσεις, αφ’ ενός μεν της θεσμοθέτησης Μισθολογίου για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης και αφ’ ετέρου για νέες προσλήψεις στις Υπηρεσίες. Δεν μπορεί να γίνει ανάπτυξη με υποστελεχωμένες Τεχνικές Υπηρεσίες. Ειδικά στο θέμα αυτό των δίκαιων αμοιβών η Παράταξη μας έχει εκπονήσει πλήρη και τεκμηριωμένη πρόταση.                                                                                       
-         Στο μισθολογικό, δεν είναι ήσσονος σημασίας η διεκδίκηση σήμερα τριών στόχων:
Ø     Η μισθολογική αναγνώριση του master, η επαναφορά του 13ου  και 14ου  μισθού, η μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς. Επιπλέον να αποδοθεί άμεσα το αποθεματικό του 6 τοις χιλίοις στους δικαιούχους, που παρανόμως κρατείται. Για τον λόγο αυτό η θεσμοθέτηση του Ειδικού Κλαδικού Μισθολογίου αποτελεί πρωταρχικό στόχο. Η παράταξη μας έγκαιρα το είχε αναδείξει ως τέτοιο στο 1ο και τελευταίο….. Πανευρωπαϊκό Συνέδριο που οργάνωσε η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ το 2005.
·        Παράλληλα, απαιτείται άμεσα η εφαρμογή του συστήματος της Διοίκησης μέσω στόχων, της καθιέρωσης του καθηκοντολογίου  και της θεσμοθέτησης αξιοκρατικού νέου βαθμολόγιου και συστήματος κρίσεων για την κατάληψη θέσεων ευθύνης. Είναι προκλητικά τα μπόνους που χορηγούνται στους αποφοίτους της σχολής Δημόσιας Διοίκησης, όταν μάλιστα καταλαμβάνουν θέσεις άσχετες με το γνωστικό τους αντικείμενο και την ανύπαρκτη εμπειρία.
·        Η διαδικασία της απορρύθμισης στον παραγωγικό ιστό και στη Δημόσια Διοίκηση κλιμακώθηκε με τα Ν/Σ και τις αποφάσεις της τελευταίας κυβέρνησης στον Τομέα των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων. Ο πιο χτυπημένος κλάδος από την πολιτική αυτή είναι οι Διπλ. Μηχανικοί των Πολυτεχνικών σχολών και ιδιαίτερα εμείς που υπηρετούμε στο Δημόσιο και την Αυτοδιοίκηση.   
·        Από 1/1/17 η κυβέρνηση δυστυχώς κατάργησε το ΤΣΜΕΔΕ και το ένταξε στον ενιαίο Ασφαλιστικό Φορέα (ΕΦΚΑ). Το ταμείο μας με το PSI έχασε 1,8 δις. Παρόλα αυτά είχε ακόμη περιουσία 2,5 δις και σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη ήταν βιώσιμο για 40 χρόνια. Είναι γνωστή η θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στο ασφαλιστικό για τους Διπλ. Μηχανικούς με την εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου 4387/16, γνωστού και ως νόμου Κατρούγκαλου.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,
Εμείς ως παράταξη δε μένουμε μόνο στην αμφισβήτηση.  Προβάλουμε τις προτάσεις μας, για αλλαγή πορείας για ν’ αντιμετωπίσουμε τις πραγματικές ανάγκες, που απασχολούν εμάς, τα παιδιά μας, τη χώρα και το λαό μας.  Ως Ανεξάρτητη Δημοκρατική Παράταξη,  ζητούμε την ψήφο σας. Αρνιόμαστε το φαύλο σύστημα της εξαθλίωσης και υποβάθμισης.
·        ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΤΩΝ ΔΙΠΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ.
·        ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΔΙΠΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
·        ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Ο ΜΟΧΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου