Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Αυτό το νομοσχέδιο είναι η ταφόπλακα του μηχανικού Δημοσίου υπαλλήλου

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΝΕΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ :

1. Σύμφωνα με το άρθρο 90 η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των οργανικών θέσεων ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, «γίνεται» πλέον σε ένα βράδυ με 2 υπουργικές υπογραφές (Υπουργός Διοικητικής Μετ/σης + αρμόδιος Υπουργός του φορέα). Είναι σαφές ότι μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου , καμία απόλυση ΔΕΝ θα ξαναέρθει στην Βουλή.

2. Ειδικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, τίθεται και θέμα αντισυνταγματικότητας, καθώς με βάση τον ισχύοντα νόμο 3584/07 (σε εφαρμογή του αυτοδιοίκητου που προβλέπει το Σύνταγμα για τους ΟΤΑ), οι ΟΕΥ καταρχήν ψηφίζονται από τα Δημοτικά Συμβούλια.

3. Στην περίπτωση που καταργούνται μερικές οργανικές θέσεις ενός κλάδου, ακόμα και τότε ΔΕΝ προβλέπεται η αναλυτική μοριοδότηση στο νόμο, αλλά ΘΑ προβλεφθεί με υπουργική απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μετ/σης (η διάταξη που αποσύρθηκε για τους «ημέτερους» αποσπασμένους, μπορεί κάλλιστα νε «επανέλθει» με άλλο «όνομα» στην υπουργική απόφαση)

Τι προγραμματίζεται στο άμεσο μέλλον;
  • Με την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού τρόπου υποβολής & ελέγχου οικοδομικών αδειών, οι Υπηρεσίες Δόμησης θα «καταργηθούν» σε ένα βράδυ.
  • Σε ένα άλλο βράδυ, η υλοποίηση των έργων θα «περάσει» στον ιδιωτικό τομέα (ιδιώτης σύμβουλος για τον προγραμματισμό του έργου, ιδιώτης για την ωρίμανση & τις μελέτες, ιδιώτης & για την επίβλεψη).
  • Σε ένα τρίτο βράδυ, όλοι οι λοιποί ελεγκτικοί μηχανισμοί μηχανικών του Δημοσίου, θα καταργηθούν.
Συνάδελφοι, είμαστε ΟΛΟΙ υπό απόλυση.

Αυτό το νομοσχέδιο είναι η ταφόπλακα του μηχανικού Δημοσίου υπαλλήλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου